Iz policije u Zvorniku tvrde da je Keljmendijev sin zakonito dobio pasoš

42

Iz Policijske uprava Zvornik su demantovali navode da su, u augustu ove godine, suprotno svim zakonskim propisima izdali putnu ispravu Elvisu Keljmendiju.

Ističu da je navedena osoba, prilikom podnošenja zahtjeva nadležnom organu, ispunjavala zakonom propisane uslove za izdavanje ličnih dokumenata.

– Prilikom obraćanja nadležnom organu, Keljmendi je uz zahtjev priložio dokaze o postojanju državljanstva BiH i druge valjane dokaze propisane važećim zakonima, koji su potrebni u postupku izdavanja ličnih dokumenata. Službenici Policijske uprave Zvornik su u skladu sa pozitivnim propisima, postupili po navedenom zahtjevu i licu izdali putnu ispravu. Pored navedenog, policijski službenici će preduzeti dodatne mjere i radnje u cilju provjere svih zakonitosti u postupku koji je vođen kod nadležnog organa – dodaje se u saopćenju zvorničke policije.

Izvršenim provjerama utvrđeno je, ističu, da za navedenom osobom trenutno nema aktivnih potjernica, odnosno nije ih bilo u vrijeme podnošenja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata.

Iz Saveza za pobjedu su prethodno pozvali ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odmah odgovori ko je, kako i zašto u MUP-u Republike Srpske izdao pasoš sinu Nasera Kelmendija, “kojem je zabranjen ulazak u BiH zbog najtežih krivičnih djela poput organizovane trgovine narkoticima i oružjem”.

– Pitamo ministra Lukača i njegovog šefa Milorada Dodika, čime su to pripadnici najveće balkanske kriminalne organizacije, narko-kartela sa Kosova, zadužili Republiku Srpsku da i pored zabrane ulaska u BiH dobiju pasoš kao da su ugledni sportisti, naučni i kulturni radnici? Pitamo ministra Lukača kako je moguće da lice kojem je zabranjen ulazak u BiH, ušeta u MUP RS i dobije pasoš, umjesto da bude uhapšeno i deportovano kako nalaže zakon – naveli su u saopćenju.

Tvrde da je iz toga jasno da pravljenje slučaja ”Pacoli” nije ništa drugo do „prikrivanje tragova u slučaju Keljmendi“.

Vezani članci

MINHEN Stoltenberg o BiH: Spremni smo prihvatiti ... Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, prisustvovao je panelu u kojem su učestvovali njema...
Sutra prijevremeni izbori: Građani biraju devet na... Za sutra su zakazani prijevremeni izbori za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domalje...
Bijedić: Damir Nikšić je sa 22 godine života u nap... Predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a, Enver Bijedić, našao se posljednjih dana između dijametralno suprotstavljenih zahtijeva partijske c...
Reis Kavazović: Ovo je istina o ukopu žrtava genoc... Nakon tvrdnji u nekim medijima o tome kako je „rukovodstvo IZ predlagalo da se žrtve Genocida ukopaju u Kladnju“ - svoje svjedočenje o tim događajima ...