Iz SDP-a poručuju: Lažni dokumenti nepoznatih autora neće nam naškoditi

22

Povodom objavljivanja članka u kojem se tvrdi da je Socijaldemokratska partija BiH izdala upute o blaćenju političkih protivnika putem društvenih mreža, reagovali su iz ove partije.

Iz SDP-a su istakli kako se radi o potpunoj neistini.

– Sadržaj članka i falsifikovani dokument su identični onima koji su objavljeni prije četiri godine, što nedvojbeno ukazuje na želju da se trenutno rukovodstvo SDP diskreditira, bez biranja sredstava i držeći se daleko od svih novinarskih standarda. Nepotpisani autor je objavio montirani sadržaj, zbog čega je prije četiri godine podnesena krivična prijava od strane SDP BiH, zbog zloupotrebe službenog memoranduma i pečata SDP-a.

Navedeni članak prvi put je objavljen u januaru 2014. godine o čemu možemo priložiti dokaze. Također, memorandum koji se pojavljuje u članku se ne koristi već tri godine, što ponovo nedvojbeno ukazuje na zlonamjerni pokušaj diskreditacije.

Zgroženi smo ovim postupkom i perfidnim pokušajem obmanjivanja, koristeći se lažnim dokumentima i starim člancima, koji se predstavljaju aktuelnim i novim.

SDP nema službu za rad na društvenim mrežama, niti izdaje naredbe o blaćenju protivnika po najgorim osnovama.

Kao što javnost može prepoznati, SDP BiH vodi pozitivnu kampanju, koja se temelji na konkretnim argumentima, rješenjima i politikom stabilizacije države. U nedostatku argumentovane kritike, potezi poput ovih samo ukazuju da SDP treba nastaviti u smjeru u kojem trenutno ide.

Nakon što je tekst objavljen jučer ujutro, povučen je odmah nakon naše reakcije, što dokazuje da su oni, koji su ga prvi objavili, shvatili svoju grešku. Međutim, ovaj falsifikat su počeli koristiti i drugi, što samo ukazuje kakav je bio cilj autora i da taj cilj nije ostvaren.

Iako je krenula zvanična negativna kampanja lažnih vijesti protiv SDP-a, mi se obavezujemo da nećemo odgovarati istom mjerom, već samo istinom. Mi, u SDP-u, smatramo da nam lažni dokumenti ne mogu naškoditi, ali će reći mnogo o autorima takvih montaža – navodi se u reakciji SDP-a.

Vezani članci

Svjedok Tužilaštva u ‘slučaju Čemerno’...  Svjedok Tužilaštva BiH Boško Jevrić danas je pred Sudom BiH svjedočio u slučaju Džemal Hadžić i drugi, a u vezi napada na Čemerno, gdje su bile smješ...
Europarlamentarac Jozo Radoš: Nije za očekivati da... Jozo Radoš, europarlamentarac, u razgovoru za N1 je govorio o integraciji Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Tema razgovora sa Radošom je bila i sa...
KCUS Ljekari specijalisti Klinike za neurohirurgi... Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojim se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se prof.dr.Kemal...
Turska: Sud dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrat... Sud u Turskoj je dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrati u Bosnu i Hercegovinu. Ovu informaciju za N1 je potvrdio Selmirov otac, Husein. Podsjetimo, M...