Izetbegović: Mostar je najljepši grad u BiH, idu izbori i mi smo okupili koaliciju za bolji život

20
Prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sastao se danas u Sarajevu s Mathewom Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i specijalnim izaslanikom State Depatrmenta za Balkan ( Mustafa Öztürk - Anadolu Agency )

Obilježavanju 30. godišnjice osnivanja SDA u Mostaru prisustvuje i predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.

On je kazao kako je važno sjećati se tih vremena prije 30 godine i kako se on sjeća prvog skupa na Veležovu stadionu, aktera i dijelova govora koje je imao rahmetli Alija Izetbegović.

“U ovih 30 godina bilo je i dobrog i lošeg, ništa nećemo zaboraviti, ali trudit ćemo se da se sjećamo više onog što je bilo dobro. Ovo je najljepši grad u BiH, ide kampanja i mi smo okupili koaliciju koja ne treba da bude protiv, nego da bude za. Za jedan uredniji Mostar, bolji Mostar, koja će garantovati posao, bolji život, da će Mostar biti centar turizma”, kazao je Izetbegović.

Izetbegović se i u Mostaru osvrnuo na “lošu politiku Zagreba i organizaciju današnjeg sastanka”, a za odnose s Čovićem kazao je da su dobri.

“Nije lako riješiti tu kvadraturu kruga. Ja sam spreman potpisati bjanko papir o rješenju Izbornog zakona kojeg će napraviit eksperti Venecijanske komsiije”, kazao je Izetbegović.