Izetbegović sa Wigemarkom: Što brže formirati kvalitetnu vlast, BiH su potrebne široke programske koalicije pobjedničkih stranaka

34

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas šefa Delegacije EU u BiH Larsa Gunnara Wigemarka.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i procesima koji će uslijediti nakon održavanja Općih izbora u našoj zemlji.

Izetbegović je istakao da je nakon izbora potrebno da se svi posvete što bržoj implementaciji izbornih rezultata i formiranju kvalitetne vlasti na svim nivoima, kako bi se prilike u zemlji stabilizirale i omogućio ubrzan razvoj.

Naglasio je da je potrebno formirati široke programske koalicije pobjedničkih stranaka koje bi predano radile na provođenju reformi i ubrzanom kretanju BiH prema EU i NATO-u.

Potcrtao je da bi u fokusu nove vlasti trebalo da budu reforme koje vode stabilizaciji i popravljanje općeg stanja u našoj zemlji, borba protiv korupcije, ekonomski razvoj, masovna izgradnja infrastrukture i definisanje posebnog programa za mlade i njihov ostanak u BiH.