Izraelski ministar: Napad na Siriju “važan signal” Iranu

54

Napadi na Siriju predvođeni SAD-om “važan su signal” Iranu, Siriji i libanonskoj militantnoj organizaciji Hezbollah, ocijenio je u subotu izraelski ministar.

“Korištenje kemijskog oružja prelazak je crvene linije koju čovječanstvo više ne može tolerirati”, komentirao je na Twitteru Yoav Gallant, član sigurnosnog kabineta.

“Američki napad važan je signal osovini zla – Iranu, Siriji i Hezbollahu”, ocijenio je.

Drugi izraelski dužnosnik rekao je da je Izrael bio unaprijed obaviješten da će se napadi dogoditi. Na pitanje koliko unaprijed, odgovorio je: “Između 12 i 24 sata, mislim.”

Na pitanje je li Izrael pomogao u odabiru meta za napad, dužnosnik, koji je želio ostati neimenovan, rekao je. “Ne koliko ja znam.”

Premijer Benjamin Netanyahu pozdravio je napade rekavši kako su “SAD, Francuska i Velika Britanija pokazale da njihova predanost nije ograničena samo na načela”.

“Predsjedniku Bašaru al Assadu trebalo bi biti jasno da njegovi bezobzirni napori da zadrži i koristi oružje masovnog uništenja, njegovo nemoralno kršenje međunarodnog prava i pružanje baze Iranu i njegovim saveznicima ugrožava Siriju”, rekao je Netanyahu u priopćenju.

Vezani članci

Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...
Osmorica Albanaca u Njemačkoj optuženi za krijumča... Protiv osmorice Albanaca u Njemačkoj podignuta je optužnica za krijumčarenje 1,8 tona kokaina, javlja Anadolu Agency (AA). Optužnicu je pripremilo tu...