Jelena Karleuša u policiji saslušana zbog propagande protiv MMR vakcine

145

Pjevačica Jelena Karleuša jutros je bila na saslušanju u beogradskoj policiji, zbog sumnje da je vodila propagandu protiv vakcinacije djece MMR-om.

Policija je po nalogu tužilaštva nedavno pokrenula predistražni postupak protiv više građana, među kojima je i  Jelena Karleuša, osumnjičenih da su vodili propagandu protiv MMR vakcine, kao i da su pozivali roditelje da ne vakcinišu djecu zbog njene navodne štetnosti.

Policija je do sada saslušala dramaturga i profesoricu Fakulteta dramskih umjetnosti Maju Volk, profesoricu Miru Sovilj, ljekara Todora Jovanovića, kao i pedijatra iz Zrenjanina Mirka Grubića.

Karleuša je, kako stoji u prijavi, izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja djecu štiti od malih boginja, rubeola i zaušnjaka, prenosi Blic.

Ovo je drugo pozivanje poznate pjevačice na saslušanje u policiji kako bi obrazložila svoje aktivnosti na društvenim mrežama. Prvo saslušanje nedavno je izbjegla tako što je otputovala u Tursku.

Kada sve predistražne radnje u ovom slučaju budu okončane, nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu odlučit će da li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv svakog od njih pojedinačno.

Krivičnu prijavi protiv 43 osobe početkom februara pokrenula je grupa od 270 roditelja zbog širenja straha i panike od vakcina i pojave epidemije morbila, navociBlic.rs.

Vezani članci

IZVJEŠTAJ O ZAPADANOM BALKANU Minhenska konferenc... Potpuna evroatlanska integracija Zapadnog Balkana neće se desiti uskoro, što je bila i poruka samita Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana 2018. g...
“Kolinda je obećala Vučiću da više neće kori... Na upit RTL-ove novinarke Damire Gregoret smatra li i dalje da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitaro...
Crna Gora: Novčane kazne za nepoštovanje grba, zas... Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore jednoglasno je danas  usvojio izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu dr...
Novi bilans stravične saobraćajne nesreće: U Maked... Još je jedan putnik preminuo nakon izlijetanja autobusa s autoceste u Makedoniji. Time se broj mrtvih popeo na 14, a broj povrijeđenih je veći od 30. ...