Julen Lopetegui novi trener Real Madrida

55
Foto: AA

Uprava Real Madrida imenovala je sadašnjeg selektora Španije Julena Lopeteguija (51) za novog trenera kraljevskog kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

“Real Madrid želi saopćiti da će novi trener ekipe u naredne tri sezone biti Julen Lopeteugi, a on će se timu priključiti nakon što završi učešće na Svjetskom prvenstvu sa Španijom”, naveli su iz madridskog kluba.

Lopetegui će sa Realom potpisati ugovor na tri godine.

Europski prvak dogovorio je s njim saradnju nakon što je prije dvije sedmice Zinedine Zidane dao otkaz, iako je s klubom imao ugovor na još dvije godine.

Lopetegui je u maju ove godine produžio ugovor s reprezentacijom Španije do 2020. godine, ali će ipak nakon Mundijala karijeru nastaviti u Real Madridu.

Kao selektor Španije, Lopeteugi još uvijek nije doživio poraz nakon što je na 20 utakmica ostvario 14 pobjeda i šest remija.

U trenerskoj karijeri je vodio Rayo Vallecano 2003. godine, dok je 2008. trenirao drugu ekipu Real Madrida. Potom je uslijedio rad u mlađim selekcijama Španije, da bi 2014. godine preuzeo Porto, a 2016. reprezentaciju Španije.