Južnoafrička Republika: Otac bacio kćerku sa krova dok je masa navijala

72

Južnoafrikanac optužen je za pokušaj ubistva nakon što je bacio svoju šestomjesečnu kćerku sa vrha kolibe u ilegalnom dijelu grada, kako bi spriječio rušenje.

Muškarac (38) je ponio bebu na krov svog doma u znak protesta protiv buldožera koji su došli da ruše, u gradu Kvadvesi u Južnoj Africi. Šest policajaca postrojilo se na zemlji ispod njega, dok se jedan popeo na krov da bi probao da razgovara sa njim. Čovjek je držao bebu za nogu iznad provalije, prije nego štu ju je bacio.

Kako piše “Dejli mejl” u pozadini su okupljeni građani skandirali “Baci, baci”. Na fotografijama se vidi policajac na krovu koji pokušava da zgrabi oca prije nego što je bacio bebu. Na sreću, policajci na zemlji su je uhvatili, i nije zadobila povrede. Otac je zatim uhapšen i optužen za pokušaj ubistva.

Drama se odigrala na krovu nelegalno izgrađene kolibe, a policija je trebalo da obezbjeđuje tim za rušenje, dok je oko 150 ljudi protestvovalo, bacalo kamenje i palilo gume. Kada je uspostavljen red, otac se popeo na krov sa djetetom i tražio da se rušenje prekine.

Pregovarači nisu uspjeli da ga odvrate, policija je krnula u akciju spasavanja.

– To je uradio da spriječi tim za rušenje da unište kolibu, rekao je portparol policije. Kako je istakao, beba vraćena majci (35), a njihov slučaj ispituju socijalne službe kako bi se osigurala sigurnost djeteta.

Tim za rušenje zatim nastavio sa akcijom i uništio 90 građevina koje su ilegalno napravljene na ničijoj zemlji, prenose Nezavisne novine.

Vezani članci

Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...
Osmorica Albanaca u Njemačkoj optuženi za krijumča... Protiv osmorice Albanaca u Njemačkoj podignuta je optužnica za krijumčarenje 1,8 tona kokaina, javlja Anadolu Agency (AA). Optužnicu je pripremilo tu...