Malik Memišević pred nastup za BiH na Evropskom prvenstvu: Pokazaću da sam pojačanje za tim

77

Kadet njemačkog Werdera Malik Memišević će prvi put imati priliku da nastupi za U-17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Kako je rekao, na prethodna okupljanja nije mogao da se odazove zbog problema sa pasošem, ali sada je konačno tu.

“Nažalost, nisam mogao da se odazovem na prethodna okupljanja zbog problema sa pasošem, ali sada sam konačno tu i sretan sam što imam priliku da nastupim u dresu sa nacionalnim grbom. Drago mi je što se sve riješilo jer imam jaku želju da nastupim za BiH. Momci u reprezentaciji su me odlično prihvatili i jedva čekam utakmice da pokažem da sam pojačanje za tim”, rekao je Memišević, koji je zadovoljan svojom formom:

“Mogu biti sretan zbog svojih igara i nadam se da ću tako i nastaviti. Vidim i da je ekipa spremna za početak Evropskog prvenstva. Prva prepreka će nam biti selekcija Danske i siguran sam da imamo kvalitet da pobijedimo u toj utakmici. Plasman na Euro je velika stvar, ali vjerujem da ovaj tim ima još šta da pokaže i da možemo najmanje do četvrtfinala”, rekao je Memišević.

Inače, kadetska reprezentacija BiH juče je doputovala u Lafboro i smjestila se u hotel „Burleigh Court“ gdje će boraviti i ostale selekcije iz grupe C Evropskog prvenstva.

Danas će naši reprezentativci odraditi dva treninga, a prvi meč na Euru na programu je u subotu u 13:30 (12:30 CET) protiv selekcije Danske.