Na prvom e-domaćica sajmu održano druženje i kafa sa građanima

82

Udruženje za ekonomsko osnaživanje žena e-domaćica organizuje sajam rukotvorina na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović koji se održava od 19. do 24. augusta, a građani svaki dan od 10 do 20 sati imaju priliku uživati u unikatinim ručnim radovima žena članica Udruženja e-domaćica koje, kroz projekt koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira UNDP u BiH, uz sufinansiranje Općine Stari Grad, prolaze program obuke samozapošljavanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa.

U sklopu sajma u ponedjeljak 20.8. u 13 sati organizovana je i ‘Kafa kod e-domaćice’, gdje su građani imali priliku da se uz kafu druže sa rukotvorcima i uživaju u njihovim ručnim radovima.

Edomaćica je prvenstveno nastala kao online platforma (www.edomacica.com) koja služi za promociju i ujedinjavanje svih žena rukotvoraca, poduzetnica i kreativaca na području cijele Bosne i Hercegovine, a nakon toga osnovano je i istoimeno Udruženje.

Današnjem druženju prisustvovao je i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić koji je istakao da Općina podržava taj projekt i da se nada da će mu i druge institucije uskoro pružiti podršku.