Kako da operete patike u veš mašini, a da ih ne oštetite

141

Otkrivamo vam najjednostavniji način za pranje patika, uz koji ćete svojoj omiljenoj obući vratiti nekadašnju blistavost.

Prije nego što patike stavite u veš mašinu, potrebno je da ih dobro zaštite kako se one tokom pranja ne bi oštetile.

Uputstvo:

– Večer prije pranja, sipajte po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru. Kada ustanete uklonite sodu.

– Skinite pertle i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Stavite ih u mašinu. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četkice za čišćenje.

– Dodajte vaše patike u mašinu zajedno sa peškirima. Najbolje od četiri do šest peškira. Oni će napraviti ravnotežu i spriječiti udaranje patika u mašini.

– Koristite tečni deteržent (ako je osjetljiva obuća sipajte tečni sapun) i uključite mašinu na hladno pranje. U zavisnosti od mašine trebalo bi da program traje od 30 do 40 minuta.

– Izvadite patike iz veš mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer temperatura može oštetiti lijepak, piše cdm.me.

Vezani članci

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesov...
Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju "Madame Tussauds" u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA). U središtu Taksima posje...
Od proljeća novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“: ... Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani m...
Turistička zajednica KS dobila još jednu u nizu na... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu Kantona Sarajevo na sajmu EMITT u Istanbulu, te osvojila još jednu u nizu nagra...