Kfor: Preduzet ćemo sve mjere za bezbjednu posjetu Vučića

17

Bezbjednosna situacija na Kosovu je mirna i stabilna i nema nikakvih znakova potencijalnih tenzija, izjavio je pukovnik Vinćenco Grasov, glavni portparol Kfora, koji dodaje da će misija preduzeti sve neophodne mjere da se omogući bezbjedna posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Upitan kako komentariše odluku Vučića da zvanični Beograd prekine svu komunikaciju sa Kosovskom policijom, Kforom i ostalim međunarodnim organizacijama na Kosovu, Grasov je za list Danas rekao da Kfor ne komentariše politička pitanja.

 “U svakom slučaju, Kfor je uvijek imao odličnu saradnju i partnerstvo sa srpskim oružanim snagama, kako bi garantovao stabilnost u ovom regionu, i, naročito, duž administrativne linije”, rekao je on.

Grasov je naglasio da Kfor “ostaje spreman da pruži bezbjedno okruženje za sve građane Kosova, u skladu sa svojim mandatom”.

“Kfor će preduzeti sve neophodne mjere da se omogući bezbjedna posjeta srpskog predsednika Aleksandra Vučića, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i Euleksom”, poručio je Grasov.

Stefanović: Očekujemo od Kfora da obezbijedi Vučiću sigurnost

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je bezbjednosna situacija na Kosovu i Metohiji uoči posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića složena i teška i da očekuje od Kfora da obezbijedi Vučićevu sigurnost, prenisi N1.

On je za RTS rekao da ako Kfor “želi da obezbedi sigurnost i bezbednost predsedniku Srbije, to može lako da uradi”.

Stefanović je kazao i da Vučić ne ide na Kosovo da drži “ratnohuškačke govore”, već da kaže šta je to što dobro za sve, šta je to što ljudima može da obezbijedi budućnost.

Vezani članci

Crna Gora: Novčane kazne za nepoštovanje grba, zas... Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore jednoglasno je danas  usvojio izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu dr...
Novi bilans stravične saobraćajne nesreće: U Maked... Još je jedan putnik preminuo nakon izlijetanja autobusa s autoceste u Makedoniji. Time se broj mrtvih popeo na 14, a broj povrijeđenih je veći od 30. ...
Na granici sa Grčkom postavljen natpis Republika S... Na graničnom prelazu "Bogorodica" u Đevđeliji danas je postavljen novi natpis na kojem piše Republika Sjeverna Makedonija, javlja Anadolu Agency (AA)....
Vučić: Iz Sarajeva sam čuo primjedbe na to što se ... Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne zanima da razgovara sa liderima opozicije, dok je za dijalog sa građanima uvijek otvoren. U i...