Kineski par pronašao sina nakon što je otet iz hotela prije 32 godine

15

Kineski par je pronašao svog sina nakon što je otet iz hotela u kojem su boravili prije 32 godine.

Mao Yin je imao samo dvije godine kada je otet 17. oktobra 1988. godine. To se dogodilo na putu od vrtića prema njihovom domu u gradi Xianu kada se otac zaustavio na ulazu u hotel kako bi svom sinu donio vode. U trenutku nepažnje dječak je nestao, piše BBC.

Roditelji su ga pokušavali pronaći, lijepili su postere, ali bez uspjeha. Njegova majka Li je čak dala otkaz kako bi pokušala pronaći sina, napravila je 100.000 letaka i podijelila ih u više od 10 kineskih provincija, no ni to nije pomoglo. Ona se vremenom posvetila povezivanju roditelja i djece te je osnovala organizaciju “Baby Come Back Home”, a pomogla je u tridesetak slučajeva u kojima su roditelji pronašli svoju djecu.

Ipak, 32 godine kasnije, policija je dobila dojavu o muškarcu iz provincije Sichuan udaljene oko 1.000 km od Xiana, koji je prije mnogo godina usvojio sina. Radi se o danas 34-godišnjem nuškarcu, a DNK testom je ustanovljeno da je riječ o otetom Mao Yinu.

On je kao dijete prodan kineskom apru za oko 840 dolara. Njegova biološka majka je dobila vijest o pronalasku njenog sina na Majčin dan.

Otmice i trgovina djece su čest problem u Kini već desetljećima. Na internet stranici pomenute organizacije postoje postovi o 14.893 izgubljena dječaka i 7.411 djevojčica.

Izvor:Klix.ba/ Index.ba