Ko o čemu, NIP o ZOI-ju ’84

128

Kenan Magoda (NIP), direktor preduzeća ZOI 84 održao je danas konferenciju za medije. Naime, Magoda je rekao da je u ovom preduzeću u proteklom periodu napravljen gubitak od milion maraka, a onda je pojasnio do kakvih saznanja je došao. Govorio je o ski-kartama koje su se dijelile besplatno, o krađama u ovom preduzeću, kao i stvarima koje je do sada prijavio.

Interesantno je da je Magoda i u svom prvom obraćanju javnosti, neposredno nakon imenovanja na ovu poziciju, problematizirao iste teme. Međutim, fokus njegovog današnjeg obraćanja javnosti ponovo je bio na stvarnim i navodnim problemima, a ne na njegovom pristupu rješavanju istih. To direktno implicira da Magoda ni na koji način nije započeo procese suočavanja sa problemima koje je prvobitno najavio, iako je od imenovanja prošlo gotovo tri mjeseca.

Iznimno je zanimljivo i da se stranka Narod i pravda već sada po uobičajenoj praksi bavi temama poput ZOI-a i Turstičke zajednice Kantona Sarajevo, zanemarujući stvarne probleme i pritiske javnosti i svojih glasača, koji su posebno izraženi nakon održavanja “Parade” koja je u potpunoj suprotnosti sa onim što je ova stranka pokušala predstaviti javnosti kao svoje principe i vrijednosti.