KO SDA: Novi direktor VIK-a zapošljava nesposobne kadrove «Naroda i pravde»

46

Kantonalni odbor SDA smatra da je politika koju provodi novi direktor VIK-a Enver Hadžiahmetović licemjerna. Oglasili su se saopćenjem u kojem navode kako je novi direktor govorio o «nestranačkom menadžmentu», a čim je sjeo na fotelju počeo je zapošljavati kadrove «Naroda i pravde». 

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

-Činjenica da je Konakovićev direktor VIK-a zaposlio šefa izbornog štaba «Naroda i pravde» i predsjednika Općinskog odbora «Naroda i pravde» Stari Grad  Damira Saračevića na Projektu detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode u potpunosti diskreditira novo rukovodstvo VIK-a.

Dok Konaković neuspješno pokušava zamazati oči javnosti «progoneći» korisnike koncesija za vodu, kojima je upravo on dodijelio te koncesije, njegovi poslušnici u VIK-u krenuli su sa instaliranjem nekompetentnih kadrova, čime su potvrdili da su istrenirani korupcijski kartel, te da su njihove priče da su bolji od ostalih – šarene laže.

Elmedin Konaković je u KS na vlasti već četiri godine, i građani nisu vidjeli od njega nikakvih rezultata, već samo kukavički bijeg od odgovornosti, praćen po pravilu velikom galamom.

Moguće je očekivati da će nakon nekog vremena Konaković istupiti iz «Naroda i pravde», te osnovati novu stranku, i tražiti ponovo povjerenje, uz tvrdnju da su ga u «Narodu i pravdi» tjerali na korupciju i «vezali mu ruke», te da zbog toga ništa nije uradio.-