Kolinda žestoko odgovorila Komšiću: On je irelevantan, nametnut je Hrvatima

56

Nakon što  se Komšić je obratio na sastanku sa UN-ovim zvaničnicima, oglasila se i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Podsjećamo tom prilikom Komšić je istakao  da se ” U Hrvatskoj negira činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima, kao što i bosanski Srbi odbijaju priznati genocid u Srebrenici.”

“Hrvatima nametnuti član Predsjedništva Željko Komšić je personifikacija preglasavanja Hrvata BiH”, stoji u izjavi iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske za medije.

Grabar Kitarović ocjenjuje da Komšić “u nedostatku vlastite vizije i sposobnosti za rješavanje problema unutar BiH, svojom stalnom neutemeljenom protuhrvatskom retorikom dodatno potvrđuje kako nije samo nelegitiman, već nije ni relevantan sugovornik kada je riječ o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugome”.

Komšić je u New Yorku rekao da je “predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru s glavnim tajnikom UN-a komentarisala izborni zakon BiH i činjenicu da on nije izmijenjen unatoč presudi Ustavnog suda, pri čemu je sugerisao kako se hrvatska predsjednica ponovno miješa u unutrašnje stvari BiH.”