Komemoracija Mileni Dravić: Simbol velikog dara za glumu i izuzetnu dobrotu

32
Foto: AA

Veliki dar za glumu, izuzetna dobrota, ali i lepota krasili su glumicu Milenu Dravić, a posle nje ostaju njeni filmovi i serije kao ostavština za budućnost generacijama koje dolaze – ovako su se od poznate glumice oprostili mnogobrojni glumci, reditelji i prijatelji na komemoraciji u Beogradu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ako ste se rodili s velikim darom za glumu i izuzetnom lepotom, vaše ime je Milena Dravić”, rekao je dramski pisac i reditelj Dušan Kovačević, u prepunom Zvezdara teatru, na sceni “Danilo Bata Stojković” u Beogradu.

Da nam ostaje samo da se ponosimo što je bila naša, dobra, iskrena, draga i dobar prijatelj, poručila je glumica Seka Sablić.

“Sigurna sam da njena duša sada ide prema nekom svitanju. S puno poštovanja i s mnogo, mnogo, mnogo ljubavi, mogu samo da kažem – zbogom, za sada”, rekla je ona.

Radoslav Zelenović, bivši direktor Filmskog centra Srbije, naveo je da sada kada se opraštamo od Milene, s više od 160 filmova, serija i drama “ostaje da se slivaju u jedan film koji postaje dokument o jednoj kinematografiji i jednoj zemlji koja još uvek postoji samo u filmovima”.

“To ostaje ostavština za budućnost generacijama koje dolaze, koje mogu da budu ponosne na činjenicu da je na ovim prostorima stvarala prava, istinska filmska diva. Draga Milena, vrata koja si otvorila na početku svoje karijere zauvek ostaju otvorena za našu ljubav i poštovanje i danas i uvek i zauvek. Hvala ti, draga naša Milena”, rekao je Zelenović.

Glumica Anica Dobra ispričala je kako je s Milenom Dravić dugo pričala – o filmovima, tekstovima, te kako je Dravić zamolila da pričuva njene fotografije s glumcem i Mileninim suprugom Draganom Nikolićem, a na kojima je i Dobra.

“I evo sad stojim ovde odakle ne mogu da ti telefoniram, a morala bih da ti javim Milena makar, da sam ipak uzela te fotografije, da ne brineš. Ima još toliko stvari koje sam htela da ti kažem, a nekako nisam stigla. Nikad ti nisam rekla Milena da te volim, ali se nadam da ti nisam davala razloga da sumnjaš u to. Milena, jedna i jedina, ti sad to sigurno znaš”, kazala je.