Konaković predstavio Strategiju za mlade i ekonomski program: Mi imamo svoje oružje

24

Stranka “Narod i pravda” na današnjoj konferenciji za medije javnosti je predstavila dva programa – Srategija za mlade i Ekonomski program stranke.

Predsjednik političkog pokreta Narod i pravda Elmedin Konaković kazao je kako u vremenu u kojem živimo, u kojem političke kampanje skreću pažnju s realnih stvari, cilj njegove stranke isprovocirati drugu stranu da svi zajedno idu ka rješenju.

“Ova zemlja ide nizbrdo, a možda je najveći problem što nam mlada snaga odlazi, upravo oni koji bi trebali mijenjati stvari. Rješenja bez jasnih strategija nemaju pravi smisao i mi želimo ponudiit strateško djelovanje za BiH. Želimo poslati poruku onima koj šalju ratne poruke, želimo im pokazati da ćemo ovakvim oružjem odgovoriti”, kazao je Konaković.

Jedna od kreatorki ove ekonomske strategije političke opcije “Narod i pravda” Sabina Silajdžić kazala je kako Bosna i Hercegovina već decenijama nemamo odgovornu ekonomsku politiku te da se u tome ogleda većina problema.

“Moramo raditi na eliminaciji korupcije, jačanju povjerenja u javni sektor, raditi na izgradnji kapaciteta znanja u javnom sektoru. Strategijom nudimo rješenja i set makroekonomskih politika koje mogu doprinijeti rješenju, prenosi radiosarajevo.

Na današnjoj konferenciji za medije o strategiji za mlade govorio je Rusmir Pobrić. Prema njegovim riječima, višedecenijski, politički i institucionalni nemar, doveo je mlade u BiH u izuzetno težak položaj, u beznađe koje ih tjera iz zemlje.

“Prvo su nam mladi odlazili zbog boljeg školovanja pa onda zbog poslova , a najnovija istraživanja pokazuju da mladi odlaze zbog korupcije i neuređenosti.

Vezani članci

Timovi GSS FBiH tragaju za nestalim migrantima na ... Timovi Gorske službe spašavanje Federacije Bosne i Hercegovine (GSS FBiH) u Bihaću od sinoć provode akciju traženja nakon što su primili poziv da se g...
Nekoliko hiljada ljudi na dženazi: Krajina se opro... U Cazinu ispred džamije Brezova kosa danas je klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenoj djeci, sedmogodišnjem Ahmiru, petogodišnjoj Neili i dvogodišnj...
Na dnevnom redu Kolegija: Državni zastupnici podni... Za utorak je najavljena prva sjednica Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj će biti razmatrano više tačaka...
Općine Konjic i Jablanica proglasile stanje prirod... Općine Konjic i Jablanica u subotu navečer proglasile su stanje prirodne nesreće. Prema podacima Operativnog centra civilne zaštite HNK-a, proglašenje...