Košarkaški savez BiH: Liga 12 konačno u nadležnosti državnog saveza

20

Uskoro preseljenje administracije saveza u nove prostorije, koje će se nalaziti u ulici Asima Ferhtovića na broj 2.

Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH istakao je da će od ove sezone najjača bh. liga konačno biti pod okriljem državne kuće košarke, a ne regionalnih saveza kao što je do sada bio slučaj, prenosi Anadolu.

“Liga 12 dugo nije bila u nadležnosti KS BiH, nego regionalnih saveza. Prvi put nakon šest ili sedam godina je potpuno u nadležnosti KS BiH. Sada konačno možemo praviti promjene u samom takmičenju kako bi napredovalo“, istakao je Teletović.

Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH naglasio je da se dosta toga dobrog dešava u bh. kući košarke, iako je situacija i dalje finansijski složena.

“Finansijska situacija nije na zavidnom nivou. I dalje imamo dugovanja, dio smo vratili, uz sve obaveze koje smo imali sa devet selekcija na evropskim prvenstvima. Uspjeli smo putem sponzora da vratimo dio sredstava. U pergovorima smo sa još jednim sponzorom i pokušavamo da stabilizujemo savez kada je riječ o finansijama. Liga12 još uvijek nema zvanično ime, jer nismo završili pregovore sa potencijalnim sponzorom. Imamo par opcija da se liga zove po njihovim brendovima. Vidjećemo da završimo do narednog mjeseca, kada kreće liga. Za sada se zove Liga 12. Znamo da nije popularan naziv, ali s obzirom da smo u fazi pregovora sa sponzorima nadam se da ćemo uskoro imati naziv takmičenja“, kazao je Čolan.

Prvi operativca KS BiH najavio je i preseljenje administracije saveza u nove prostorije, koje će se nalaziti u ulici Asima Ferhtovića na broj 2. Zahvaljujući sklopljenoj saradnji sa Malak grupacijom, kancelarije su već opremljene, a početkom narednog mjeseca planirano je svečano otvorenje.