Kosi lift na Ciglanama ponovo ne radi, GRAS-u istekla privremena dozvola

140

Nakon što je 2. februara ove godine nakon dužeg vremena u funkciju pušten kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane, od početka ove sedmice ponovo ne radi.

Građani naselja Ciglane, na području sarajevske općine Centar ističu kako ih je na početnoj stanici dočekala obavijest od Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) GRAS o tome da lift nije u funkciji. GRAS je inače zadužen za upravljanje kosim liftom na Ciglanama.

Direktor GRAS-a Haris Gušić za Radiosarajevo.ba je kazao kako je istekla licenca za rad lifta te da su sve ostale radnje sada na Ministarstvu za saobraćaj kantona Sarajevo.

“Istekla je licenca, odnosno privremena dozvola za rad. Ukoliko neko želi snositi troškove za rad kosog lifta, GRAS će mu izaći u susret kako bi građani imali adekvatno rješenje.Sada to nije naša obaveza i ne želimo sebi stvarati dodatne troškove i gomilati obaveze”, kazao je Gušić.

Za ponovno produženje licence potrebno je izdvojiti nekoliko hiljada maraka, a mjesečni troškovi za održavanje veći su od 10.000 KM.

Liftom trenutno upravlja GRAS sve dok upravljanje ne bude prebačeno u nadležnost Općine Centar. Inače,  Općina Centar je fnansirala remont lifta, a planirana je gradnja i novog lifta. Građani sarajevskog naselja Ciglane odavno se nalaze su u teškoj poziciji te su bili ogorčeni činjenicom da lift nije u funkciji.

Nedavno je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić kazao kako je podhitno potrebno pronaći rješenje i odgovoriti im u što kraćem vremenskom roku. U ovogodišnjem općinskom budžetu za ovaj projekt je planirano 700.000 KM, a koji će biti izdvojen u dvije tranše.

Vezani članci

NO TVSA osudio vandalski čin paljenja automobila d... Nadzorni odbor JP Televizije Kantona Sarajevo osuđuje vandalski čin paljenja automobila direktorice Edine Fazlagić. Saopćenje prenosimo u cjelosti: ...
Umro ratni silovatelj iz Foče Dragan Zelenović Zel... Danas je na groblju Barakovac u Foči sahranjen Dragan Zelenović Zelja (58), silovatelj iz Foče, koji je u Haškom tribunalu priznao krivicu i osuđen na...
Zločinac Mladić zatražio da obiđe grob kćerke Ane ... Bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS) Ratko Mladić, nepravosnažno osuđen za genocid i druge zločine u Bosni i Hercegovini, zatražio je danas o...
Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Franjo Topić, F... Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2019. godini, danas je, na Petoj  sjednici, utvrdio prijedloge za dodjelu "Šestoaprilske nag...