11.8 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 28. Septembra 2020
Naslovnica BiH Krali klime i dilali heroin: Mostarci uhapšeni u akciji FUP-a smješteni iza...

Krali klime i dilali heroin: Mostarci uhapšeni u akciji FUP-a smješteni iza rešetaka

23

Na prijedlog mostarskog Kantonalnog tužilaštva, Kantonalni sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor Admiru, Aldinu i Selimu Demiroviću, te Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu.

Oni se sumnjiče za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga i teškom krađom, a uhapšeni su u akciji kodnog naziva “Step”, koju su proveli pripadnici Federalne uprave policije.

Kako je saopćio FUP, ova kriminalna grupa se sumnjiči da je u posljednje dvije godine kontinuirano vršila nabavku opojne droge, te je ilegalno dovozila u Mostar radi dalje preprodaje.

Nakon nabavke veće količine droge prepakivali su je, a potom preprodavali konzumentima sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i šire.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina heroina, određena količina kokaina, vage za precizno vaganje, oružje i municija, sredstva za pakovanje i vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelima.