Lavina u popularnom skijalištu u Tirolu, snijeg uporno pada

114
Foto: index.hr
Austrijski mediji javljaju da je velika lavina odsjekla omiljeno skijaško odredište u Tirolu, gradić Ischgl, piše index.hr.
U njemu se trenutno nalazi oko 10.000 ljudi, većinom turista koji su zarobljeni u Alpima, s obzirom na to da su svi prilazi Ischglu odsječeni.
Proglašena je peta od šest razina opasnosti od lavina, što je u Austriji zadnji put učinjeno 1999. godine. Dežurne službe već su u akciji i rade na raščišćavanju puteva prema Ischglu, ali i danas je tamo napadalo oko novih 50 centimetara snijega.
Stanje je zabrinjavajuće i sa švicarske strane Alpa, napose u skijalištu Samnaun koje je također zbog lavine odsječeno od ostatka države.
Ali, prema izjavama Thomasa Kleinhinza koji vodi skijalište u Ischglu, turisti su dobro raspoloženi i razloga za brigu nema.
“Dobro smo opskrbljeni. Takve se stvari ovdje događaju i nitko nije upao u paniku. Očekujemo da će se stanje od utorka poboljšati”, rekao je jedan od njih za austrijske medije.

Vezani članci

Tursko tužilaštvo traži najstrože kazne za FETO pu... Tužilaštvo u Ankari zatražilo je otežane doživotne zatvorske kazne za organizatore i rukovodioce pokušaja državnog udara u Turskoj, kojeg je u noći 15...
Erdogan: Kad god je ostvarila napredak, pred Tursk... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u gradu Samsunu da kad god je njegova zemlja ostvarila napredak ili krenula u ostva...
Francuska: Hiljade “žutih prsluka“ ponovo protestu... Hiljade demonstranata u “žutim prslucima“ okupilo se u nekoliko francuskih gradova desetu uzastopnu subotu, uprkos nacionalnoj debati koju je tokom se...
U napadu u Kolumbiji 21 žrtva, proglašena trodnevn... Kolumbijska policija je objavila da je najmanje 21 osoba poginula, a još desetine povrijeđeno u eksploziji bombe u automobilu na policijskoj akademiji...