Lejla Tanović pobijedila na UCI C2 utrci u Hrvatskoj

20

Tanović je osvajanjem prve pozicije upisala novih 30 UCI bodova koji će se bodovati za svjetsku i olimpijsku rang listu.

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 utrci održanoj u Hrvatskoj.

Tanović je osvajanjem prve pozicije upisala novih 30 UCI bodova koji će se bodovati za svjetsku i olimpijsku rang listu. Drugo mjesto osvojila je Vesela Lucie iz Češke, dok je treća bila Francuskinja Micol Agathe.

”Znala sam da će mi najveća konkurentkinja biti Irina Popova pobjednica sa prošle utrke tako da sam u prvom krugu krenula rezervisano i pratila njen tempo. Međutim, već pred kraj kruga ispred nas se nalazila slovenska takmičarka Vita Movrin tako da sam se odvojila od Irine i krenula jačim tempom. U treći krug sam ušla kao prva sa prednošću od trideset sekundi, te sam prednost čuvala do kraja utrke”, rekla je Lejla Tanović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bila je ovo šesta UCI pobjeda bh. takmičarke, uz dvije srebrene medalje i jednom bronzanom u tekućoj sezoni. Naredno takmičenje za Tanović bit će UCI C1 utrka u Mađarskoj krajem septembra.