Ljeto na Jahorini premašilo očekivanja: Rekordan broj posjeta, za vikend novi zanimljivi sadržaji

17

Jahorina je proteklog vikenda ponovo oborila rekorde u broju posjeta koji su za 89 posto veći u odnosu na iste datume prošle godine.

Rekord je oboren i ostvarenim prihodima koji su dostigli gotovo 7.000 KM te je zabilježeno uvećanje od 88 posto što je ujedno i najveća zarada koju je Olimpijski centar Jahorina ostvario u toku jednog ljetnog vikenda.

Protekli vikend najmlađi posjetioci su imali prilku uživati na Jahorini u Treasure Hunt događaju koji je organizovao Olimpijski centar Jahorina uz podršku nekoliko partnera.

Više od 80 malih istraživača je po jahorinskim padinama tražilo skriveno slatko blago, a pored toga mnogi su prethodnog vikenda došli na ovu planinu u potrazi za svježim vazduhom i planinskim odmorom od svakodnevnih aktivnosti.

Ljetna sezona na Jahorini se i dalje nastavlja i posjetiocima uz promotvne pakete i tematske vikende pruža neograničen broj mogućnosti za zabavu, odmor i uživanje.

Ponuda Jahorine ovog ljeta prilagođena je porodicama ali i svima koji vole odmor da provode aktivno uz adrenalin i sport. Do kraja ljeta posjetioce očekuje popusti od 20 posto na sve sadržaje u toku Školskog vikenda (31. august – 2. septembar).

U subotu 1. septembra će od 12 sati posjetioci ove planine imati priliku da se takmiče u ljetnom sankanju na tjubing stazi dječijeg grada Poljice, navodi se u saopćenju Olimpijskog centra Jahorina.

Vezani članci

Radna grupa Vijeća EU za Zapadni Balkan posjetila ... Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sastala se danas sa Radnom grupom Vijeća EU za Zapadni Balkan, koja boravi u posjeti Bosni i Hercego...
U cilju što uspješnijeg prevazilaženja problema na... Zbog epidemije morbila u KS prof.dr.Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS, pozvala je na sastanak premijera Vlade KS, Edina Fortu i kantonaln...
Orentliher: Tribunal će pisati historiju, ne lider... Presuda Radovanu Karadžiću je izuzetno važna i dugo čekana, izjavila je za Glas Amerike profesorica međunarodnog prava Dajen Orentliker, koja je u Oba...
Sejfudin Tokić: Pravosnažna presuda Radovanu Karad... Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta povodom izricanja pravosnažne presude ratnom zločincu Radovanu Karadžiću dao je sljedeću izjavu za javn...