Ljeto na Jahorini premašilo očekivanja: Rekordan broj posjeta, za vikend novi zanimljivi sadržaji

11

Jahorina je proteklog vikenda ponovo oborila rekorde u broju posjeta koji su za 89 posto veći u odnosu na iste datume prošle godine.

Rekord je oboren i ostvarenim prihodima koji su dostigli gotovo 7.000 KM te je zabilježeno uvećanje od 88 posto što je ujedno i najveća zarada koju je Olimpijski centar Jahorina ostvario u toku jednog ljetnog vikenda.

Protekli vikend najmlađi posjetioci su imali prilku uživati na Jahorini u Treasure Hunt događaju koji je organizovao Olimpijski centar Jahorina uz podršku nekoliko partnera.

Više od 80 malih istraživača je po jahorinskim padinama tražilo skriveno slatko blago, a pored toga mnogi su prethodnog vikenda došli na ovu planinu u potrazi za svježim vazduhom i planinskim odmorom od svakodnevnih aktivnosti.

Ljetna sezona na Jahorini se i dalje nastavlja i posjetiocima uz promotvne pakete i tematske vikende pruža neograničen broj mogućnosti za zabavu, odmor i uživanje.

Ponuda Jahorine ovog ljeta prilagođena je porodicama ali i svima koji vole odmor da provode aktivno uz adrenalin i sport. Do kraja ljeta posjetioce očekuje popusti od 20 posto na sve sadržaje u toku Školskog vikenda (31. august – 2. septembar).

U subotu 1. septembra će od 12 sati posjetioci ove planine imati priliku da se takmiče u ljetnom sankanju na tjubing stazi dječijeg grada Poljice, navodi se u saopćenju Olimpijskog centra Jahorina.

Vezani članci

GSS FBIH Na Plješevici pronađena četiri migranta,... Pripadnici Gorske službe spašavanja Federacije BiH pronašli su četiri osobe na lokalitetu planine Plješevice kod Bihaća. Ranije je javljeno da se trag...
BIHAMK Informacije o stanju na putevima Zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf...
Kakvo nas vrijeme očekuje danas Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. U jugozapadnim i planinskim područjima registrovan je i slab snijeg. Visina snijega u 0...
Mektić “direktno u glavu”: Dodik manip... Gostujući u emisiji Face to Face, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je objasnio zašto nije otišao na sastanak kod predsjednice Republike Srpske ...