Mađari očitali lekciju blijedoj Hrvatskoj

54

Fudbaleri Mađarske pobijedili su Hrvatsku 2:1 u meču druge runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Mađari su do trijumfa došli preokretom, pošto je Rebić u 13. minutu donio vođstvo aktuelnim vicešampionima planete.

Za izjednačenje se postarao Salaj desetak minuta uoči odlaska na odmor, da bi cio plijen Mađarskoj osigurao Patkaj u 76. minutu.

“Nismo igrali kreativno. Nedostajalo nam je ideje. Pali smo nakon prvog gola. Umjesto da krenemo dalje da samo još neki gol, i da ih dokrajčimo. Primili smo zatim gol pred kraj prvog dijela. Umjesto agresivnosti, bili smo jalovi. Uslijedio je i njihov pogodak poslije prekida. Moramo biti borbeniji i agresivniji, momcima mora biti jasno da svi protiv nas igraju 200 na sat, sad smo mi lovina, aktuelni vicešampioni svijeta”, istakao je Dalić.

“Definitivno moramo da se podignemo. Imaćemo velikih problema nastavimo li ovako. Ne plasiramo li se na EURO, to će biti ravno katastrofi“, rekao je Modrić i dodao:

“Fudbal je takav. Nemaš puno vremena za uživanje, za slavlja. Svi su motivisani protiv nas. Napravili smo nešto ogromno, veliko, ali to treba da ostavimo negdje sa strane i fokusiramo se na ono što nas čeka u grupi. Ja sam od početka govorio da je grupa vrlo teška. Svaka ekipa može da nam napravi probleme. Moramo mnogo bolje nego što smo u ove dvije utakmice“.