Manchester United: Sanchez dobio “zeleno svjetlo“ da se pridruži saigračima u SAD-u

35

Fudbalski klub Manchester United u četvrtak uvečer je objavio da je čileanski reprezentativac Alexis Sanchez dobio “zeleno svjetlo“ i da se može priključiti saigračima na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sanchez, kojem je u februaru u Španiji zbog poreske prevare izrečena kazna od 16 mjeseci zatvora, koju prema španskom zakonu ne mora služiti, prethodno nije dobio vizu za putovanje u SAD. Ipak, iz kluba sa Old Trafforda su uspjeli da riješe problem i omoguće Sanchezu da, ipak, otputuje u SAD.

Očekuje se da će se Čileanac priključiti timu menadžera Josea Mourinha u petak. Portugalski trener je pred polazak na turneju izjavio da je Sanchez izuzetni tužan što ne može putovati sa saigračima.

“To nije dobro za njega, ni za mene, nije dobro ni za koga. Nikoga ne treba kriviti, klub čini sve što može. Moramo poštovati vlasti u SAD-u i njihovu proceduru prilikom izdavanja viza“, kazao je u srijedu Mourinho.

United je jutros po srednjoevropskom vremenu u Phoenixu odigrao prvu pripremnu utakmicu za narednu sezonu protiv meksičke Club Americe. Susret je završen rezultatom 1:1, a strijelac gola za “crvene đavole“ bio je Juan Mata.