MFS-Emmaus podijelio humanitarnu pomoć nastradalom stanovništvu Albanije

4

Ekipa humanitarne organizacije MFS-EMMAUS, nakon što je pokrenula apel za prikupljanje pomoći, preko vikenda je boravila u Albaniji te uručila prve količine humanitarne pomoći za nastradalo stanovništvo koje je u zemljotresima ostalo bez svojih domova i sada spava u improviziranim šatorima.

“Od ranog jutra podrhtavanje tla se osjetilo na širem području Tirane i Drača. Ljudi su istraumatizirani, spavaju u autima, nekoliko firmi je uzelo kolektivne godišnje, a djeca su oslobođena nastave. U predgrađu Tirane gdje smo prvobitno uručili pomoć mogli smo vidjeti čitave porodice, iznemogle starije osobe i što nas je jako pogodilo, djecu ne stariju od godinu dana. Njihove kuće su ispucale i svaki novi potres je moguća ruševina takvih objekata. Kako bi im olakšali, podijelili smo krevete na rasklapanje, deke i prehrambene pakete”, izjavili su iz MFS-EMMAUS-a.

Podjela humanitarne pomoći nastavljena je i u Draču koji je pogođen mnogobrojnim zemljotresima.

Humanitarna akcija za nastradali narod Albanije i dalje je aktuelna stoga pozivaju sve zainteresovane građane, firme, institucije i organizacije da se pridruže i pomognu unesrećenima.

Pozivom na broj 090 291 093 svako može donirati dvije konvertibilne marke. Pomoći se takođe može i uplatom dobrovoljnih priloga na sljedeće račune:

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha uplate: Pomoć narodu Albanije

PayPal: [email protected]