Michelle Obama objavila da zbog pandemije i rasne diskriminacije pati od depresije

18

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država Michelle Obama je kazala da je u početnoj fazi depresije zbog pandemije koja je pogodila svijet, rasne neravnopravnosti, ali i licemjerja Trumpove administracije.

Ona trenutno ima problema sa spavanjem i održavanjem svoje dnevne rutine, a o ovome je progovorila tokom druge epizode svog podcasta:

“Usred noći se probudim i hodam samo zato što sam zabrinuta i osjećam neku teškoću. Znam da se borim sa nekim oblikom slabije depresije i to nije samo zbog karantina nego i zbog rasne svađe koja raste u posljednje vrijeme, a uz to me muči kada vidim licemjerje ove uprave”, prenosi BBC Michelline riječi.

Također je kazala da je iscrpljujuće slušati jednu za drugom priču o maltretiranju i nasilju nad Afroamerikancima u SAD-u.

“Te priče me vode u emotivno stanje koje dugo nisam osjećala”, poručila je Michelle Obama.

Michelle je rekla da upravljanje emotivnim usponima i padovima zahtjeva da imate u životu nešto što vam donosi radost, te da je potrebno i dobro poznavanje sebe. Onima koji imaju problema sa depresijom u ovom periodu pandemije poručila je da je ključ održavanja psihičkog i emotivnog zdravlja u održavanju životne rutine.