Milion vožnji na ski-liftovima

59

U KJP ZOI ‘84 zadovoljni su rezultatima zimske sezone. Registrovano je 115 dana skijanja, što je znatno produženje u odnosu na prethodne godine i više od 100.000 individualnih skijaša, a ostvareno je više od milion pojedinačnih vožnji na ski-liftovima i žičarama. Prema riječima Amre Kaljić, rukovoditeljice Sektora marketinga ZOI ‘84, najviše je bilo domaćih posjetilaca, te gostiju iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Rekreativci

– Najveći broj posjeta je registrovan u januaru i februaru. Trenutno ne postoje adekvatni uslovi za skijanje, ali je vertikalni transport u funkciji, kaže Kaljić.

KJP ZOI 84 aktivnosti po završetku zimske sezone produžava i na ljetni period, te je u tu svrhu omogućeno korištenje svih resursa kako na Bjelašnici, tako i na Malom i Velikom polju na Igmanu.

– Babin do na Bjelašnici sa teniskim i fudbalskim terenima je na raspolaganju fudbalskim klubovima, rekreativcima i svima koji žele da se aktivnije bave sportom. Najveća atrakcija i interes kako domaćih, tako i stranih gostiju je panoramsko razgledanje platoa Bjelašnice uz korištenje šesterosjeda i četverosjeda. Zahvaljujući novom vertikalnom transportu, posjetiocima će tokom ljeta prvi put biti omogućen transport četverosjedom na vrh Bjelašnice. Paraglajding, vožnja biciklom, kvadovima, samo su još neke aktivnosti koje će biti stavljene na raspolaganje posjetiocima na ovoj lokaciji, dodala je Kaljić.

Kada je riječ o Malom polju, posjetiocima će biti omogućena vožnja dvosjednom žičarom, a ljetna sankaška staza Tubing i dječiji zabavni park će biti na raspolaganju najmlađima.

Staza za boćanje i odbojku na pijesku će upotpuniti ponudu.

– Staza na Velikom polju duga preko šest kilometara omogućava uživanje u trčanju, rolanju, vožnji biciklom i zbog svoje konfiguracije pogodna je za porodična druženja. Uz sve ove ponude, posjetioci mogu da uživaju u gastro-ponudi ugostiteljskih kapaciteta kako na Babinom dolu, tako i u restoranu Ski na Malom polju. Sigurni smo da će svi oni koji odluče da ovo ljeto provedu na olimpijskim planinama uživati, izjavila je Kaljić.

Vezani članci

MINHEN Stoltenberg o BiH: Spremni smo prihvatiti ... Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, prisustvovao je panelu u kojem su učestvovali njema...
Sutra prijevremeni izbori: Građani biraju devet na... Za sutra su zakazani prijevremeni izbori za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domalje...
Bijedić: Damir Nikšić je sa 22 godine života u nap... Predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a, Enver Bijedić, našao se posljednjih dana između dijametralno suprotstavljenih zahtijeva partijske c...
Reis Kavazović: Ovo je istina o ukopu žrtava genoc... Nakon tvrdnji u nekim medijima o tome kako je „rukovodstvo IZ predlagalo da se žrtve Genocida ukopaju u Kladnju“ - svoje svjedočenje o tim događajima ...