Monstrumu Radomiru Vukoviću priredili svečani doček u Šekovićima

174

U Šekovićima organiziran svečani doček za monstruma osuđenog za genocid u Srebrenici Radomira Vukovića zvanog Vojvoda, koji je nakon odslužene dvije trećine zatvorske kazne pušten na slobodu.

Dođe i taj dan, da dočekamo brata Radomira…

Gepostet von Ветерани II ОДРЕД Шековићи am Sonntag, 10. November 2019

U prvostepenoj presudi Vuković i Tomić, bivši pripadnici Drugog odreda Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iz Šekovića, bili su osuđeni na po 31 godinu zatvora. U decembru 2015. godine, presuda je preinačena, te je Vuković osuđen na 20 godina zatvora. Odslužio je 13 godina.

U Šekovićima ih je dočekala grupa ljudi pjesmom i zastavama Srbije kao najvećeg heroja, obraćajući mu se s “vojvoda”. Porazno je da je među prisutnima najviše mladih.

U presudi je posebno navedeno kako je Vuković učestvovao u likvidaciji bacajući ručne bombe na zarobljenike dok su drugi pripadnici Drugog odreda iz puškomitraljeza, pušaka i ručnim bombama ubijali zarobljenike.

Vuković je uhapšen u Srbiji i tokom augusta 2008. godine izručen BiH. Dugo je bio nedostupan bh. organima gonjenja. Za njim je bila raspisana potjernica. Odmah mu je određen i pritvor.