Muhamed ef. Velić pozvao Vladu i MUP KS da ukinu dozvolu za održavanje “gay parade”

5602
Povodom Parade ponosa koja se treba održati u Sarajevu 8. seprembra 2019. godine, oglasio se i jedan od najpoznatijih sarajevskih imama Muhamed ef. Velić.
Facebook status prenosimo u cijelosti:
“Poznato je da često u zadnji čas reagiramo, kada bude poprilično kasno, takav je slučaj i sa održavanjem gey povorke u Sarajevu. Dozvola za paradu ili povorku još proljetos je izdata od strane nadležnih organa vlasti u Sarajevu, tako da je ovo sada već svršen čin. Pisali smo i proljetos statuse o tome, koje je Facebook promptno ukidao. No, sada je besmisleno, nepotrebno i štetno pozivati ljude da izađu u nedjelju na kontraprotest, u tom slučaju bi imali posla s policijom i tu bi moglo doći do velikih nereda, mada je povorka nered sama po sebi. Tako da tog dana, kada povorka bude tutnjala kroz naš grad, povorka čiji će učesnici biti sa različitih strana, a možda najmanje iz Sarajeva, vjernici trebaju da gledaju svoja posla i da se bave svojim redovnim obavezama. Ali, u ovakvim situacijama, budući da se radi o osjetljivom događaju, jasno je da je to teško sve u potpunosti kontrolisati i ljude u potpunosti odvratiti od istoga, uvijek se nađu usijane glave koje će htjeti napraviti incident. Naravno, pitanje je: može li se to sve držati pod kontrolom?!
No, budući da je ostalo još sedam, osam dana, treba uputiti poziv Premijeru Kantona Sarajevo i Ministru unutrašnjih poslova KS da iz sigurnosnih razloga i procjena, PO PRAVU NADZORA, Vlada i MUP KS tu svoju odluku i dozvolu stave van snage. To bi bio potez za pozdraviti! I mirna Bosna, što se ono kaže..,” kazao je Velić.
Ostaje da se vidi da li će pozivi za zabranu poznatog sarajevskog imama doći do vlade Kantona Sarajevo i Ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katice.
(Index.ba)