MUP RS-a dobio nove uniforme: Odjeća i obuća koštali 1.000 KM po policajcu

125

Policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske prethodnih dana dobili su nove uniforme, a vrlo skoro otkriveni su svi detalji ove javne nabavke.

Svaki službenik dobio je pantalone, košulju i jaknu američkog proizvođača 5.11, koji je u svojoj branši što i Adiddas u proizvodnji sportske opreme, a koji koštaju 780 KM. Također, uz ovu odjeću stižu i cipele njemačke firme Haix vrijedne 250 KM.

”Zaista smo prezadovoljni ako uzmemo u obzir kvalitet ranijih uniformi. MI smo i stare s ponosom nosili, ali svaki policajac će vam reći da je ta oprema bila ispod nivoa, jer se nabavljala “uprijeko“ preko nekih domaćih interesdžija. Koliko znamo, na ovim uniformama je instistirao upravo ministar Lukač i uradio je dobar posao”, rekao je za SrpskaCafe jedan od starješina u MUP-u Srpske.

On je ocijenio da su nove, brendirane uniforme, na kojima su vidljive sve oznake, od grba Republike Srpske i MUP-a, do čina i imena, udobnije od starih.

Podsjećamo, poznata američka kompanija 5.11 nalazi se u Kaliforniji i proizvodi namjensku odjeću i uniforme za potrebe vojske, policije i pripadnika agencija za javnu bezbjednost.

Njemačka kompanija Haix je osnovana 1948. godine i globalni je proizvođač obuće za potrebe vatrogasaca, policije, vojske, šumarskih radnika, pripadnika službi spasavanja i lovaca, prenosi radiosarajevo.ba.

Vezani članci

Novi detalji o (Ne)zavisnom odboru i političarima ... Nakon što je Nezavisni odbor za izbor i reviziju donio konačni prijedlog odluke o smjeni aktuelnog komesara policije Kantona Sarajevo Mevludina Halilo...
Divović tužio Konakovića zbog klevete: Nanio je št... Član Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Alen Divović podnio je Općinskom sudu u Sarajevu tužbu protiv Elmedina Konakovića, predsjed...
Majke su spremne učiniti sve: Šta bi naša djeca be... Piše: Aida HRNJIĆ  Odem jučer sa djetetom u našu sarajevsku Pionirsku dolinu. Dan prekrasan, sunčan, lagan, miriše na radost. Prilazim na ulaz da kup...
IMOVINSKI KARTONI Ovo je imovina najvećih rivala u... Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i zastupnik SDA Aljoša Čampara unose posebnu dinamiku u zasjedanja kantonalne zakonodavne vlasti. Gotov...