MUP USK o masovnoj tuči migranata: Šest osoba završilo sa lakšim povredama, jedna zadržana na promatranju

29
Ilustracija

Policijska stanica Velika Kladuša primila je prijavu o fizičkom obračunu u naselju Trnovi, gdje je izbila tučnjava između većeg broja migranata koji borave u migrantskom centru u tom naselju.

“Policijski službenici Policijske stanice Velika Kladuša su uočili više grupa muških osoba koja su se međusobno fizički obračunavali, na otvorenoj zelenom površini-livada, van samog djela migrantskog kampa Trnovi”, navodi se u saopštenju MUP-a USK.

Kako se navodi, po dolasku policije veći broj osoba se udaljio preko otvorenog djela zelene površine-livade u pravcu centra Velike Kladuše, dok su na licu mjesta ostala povrijeđena lica sa vidnim ozljedama po tijelu.

“Radi ukazivanja i saniranja ozljeda na lice mjesta događaja izašli su u pripadnici Doma zdravlja Velika Kladuša, koji su na licu mjesta pružili neophodnu prvu medicinsku pomoć nastradalim licima, a potom su unesrećena osobe prevezena u prostorije Doma zdravlja Velika Kladuša, gdje su kod osam osoba konstatovane lakše tjelesne povrede i isti su pušteni na van bolničko liječenje, dok je sedam osoba zbog konstatiranja ozljeda vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša, upućeno u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću”, stoji u izvještaju.

Nakon sanacije ozljeda konstatirano da se radi u šest slučajeva o lakšim tjelesnim povredama i te osobe su puštene na vanbolničko liječenje dok je jedna osoba zadržana na odjelu Neurokirurgije Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću, na promatranju, prenosi N1.

Poslije naknadog utvrđivanja stepena povrijeđenosti, kod povrijeđenog su konstatirane lakše tjelesne povrede, ali je ostao na daljnjem liječenju, navodi se u saopštenju MUP-a USK.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva USK-a Bihać, koji je saopćio da se u opisanom događaju stiču obilježja remećenja javnog reda i mira, te da se nastavi sa policijskim mjerama i radnjama u cilju identifikacije i utvrđivanja počinioca događaja i nakon sprovedene istrage te identificiranja istim uruče prekršajni nalozi zbog narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugo lice”, navodi se na koncu saopštenja.