Muriz Memić: Dalida Burzić je kriminalac, sada je na apaurinima, gore je zalijevaju

3910

Nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću na Sudu Kantona Sarajevo koji su bili optuženi za saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Dženan Memić i za skrivanje dokaza u postupku, Muriz Memić se uputio u Tužilaštvo Kantona Sarajevo kako bi glavnu kantonalnu tužiteljicu pitao ko je ubio njegovog sina.

Muriz Memić nakon presude otišao na razgovor kod Dalide Burzić koja ga nije primila.

Muriz Memić nakon presude otišao na razgovor kod Dalide Burzić koja ga nije primila.

Gepostet von Index.ba am Montag, 16. Juli 2018

Nakon dvadeset minuta Muriz je sa advokatom Ifetom Feragetom izašao iz zgrade Tužilaštva KS.

“Praksa se nastavlja dvije i po godine me maltretira, evo ni sada me nije primila. Ona nastavlja dalje, ali i ja ću nastaviti, neko će odgovarati, a ja mislim da je ona ta. Od ovog momenta ja sam glavni tužilac, krivične prijave idu protiv Dalide Burzić, protiv federalnih tužioca, parazita Zdravke Kneževića koji me slagao da je sve urađeno, da je sprovedeno. Kada smo rekli da imamo svjedoka nazvao je Dalidu, ona je bila na nekom seminaru, skočila je sa seminara, sve su uradili da unište tog svjedoka, ali ne mogu uništiti, mi idemo dalje, Dalida Burzić je kriminalac, ja mislim da je sada na apaurinima, gore je zaljevaju, ovo joj nikako nije dobro, ona ovo nije očekivala”, rekao je Muriz Memić nakon pokušaja da ode na sastanak sa glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić.

“Zahvalio bih se sudskom vijeću, ipak su imali petlju da donesu pravičnu presudu, mene Dalida više ne zanima. Čekao sam je prvo pola sata, pa sada unutra petnaest minuta, kažu sastanak je u toku, ne treba nam ona više. Sada ću se pobrinuti da saznam gdje ima stanove, gdje ima šta, Vrtovi Riverine stan mi se sviđa, pa vidjeti ćemo”, rekao je Muriz Memić.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić medijima je kratko rekla kako će se Tužilaštvo KS žaliti na presudu, na šta je Muriz rekao kako ga ni ta žalba ne zanima, jer nemaju šta više donijeti kako bi im se žalba uvažila.

“Azra Bavčić će također dobiti krivičnu prijavu jer je rekla kako ja iznosim neistine u medijima i neargumentovane tvrdnje bez dokaza. Ja imam sve dokaze, to su njihovi dokazi, njihovi papiri od Tužilaštva. Mudrost advokata Ferageta je to uradila, pisanja apelacija Ustavnom sudu, Dalida je rekla da je nauk advokat, evo danas vidimo ko je neuk”, rekao je Muriz Memić.

Na pitanje novinara da li smatra da bi bilo moralno da Dalida Burzić podnese ostavku, Muriz je rekao kako mu ta ostavka sada ništa ne znači, te kako smatra da Dalida Burzić treba krivično odgovarati.

“Dalida Burzić, svih devet tužilaca, tri federalna tužioca, dvadeset i dva policajca. Evo ovog momenta pozivam Mevludina Halilovića koji je došao na mjesto komesara nakon smjene Vahida Ćosića. Prva njegova izjava u medijima je bila da je bila saobraćajna nesreća. Ako ima ljudskosti i morala neka do večeras podnese ostavku. Prozivati ću ga dok sam živ. Kažu da je častan i čestit, evo neka podnese ostavku, pogriješio je. Nije pokušao ništa uraditi da se dokaže već se i on ušutio”, rekao je Muriz Memić.

(M.D.)

Vezani članci

VIDEO Njemački ARD objavio snimke: Hrvatska poli... Njemački javni medijski servis ARD posjeduje video snimke napravljene skrivenom kamerom na kojim se vidi kako navodno hrvatska policija uz prijetnju o...
BIHAMK Zbog niskih temperatura kolovozi mjestimičn... Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planins...
Vremenska prognoza za danas Jutros je u Hercegovini vedro, a u Bosni pretežno oblačno. Ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne pada slab snijeg. Temperature zraka u 07 sati (°C...
Narednih dana snijeg i temperature do minus 13 ste... Snijeg i temperature koje će se spuštati i do minus 13 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, javlja Aandolu Agency (AA). ...