Na graničnim prelazima BiH uhapšeno šest osoba za kojim su tragali policija i pravosuđe

12
Ilustracija

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine uhapšeno je šest osoba za kojim su tragali policija i pravosuđe.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S.J. (1983.), državljanku Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “oduzimanje djeteta ili maloljetnika“.

Kontrolirana je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i bit će predata nadležnom organu.

Pri izlasku iz BiH na MGP Rača lišen je slobode N.N. (1968.) jer je za njim Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela “prevara“.

Službenici JGP Bijeljina državljanina Republike Srbije predali su službenicima PU Bijeljina.

Službenici JGP Hum lišili su slobode E.A. (1979.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela “utaja“. Bh. državljanin kontroliran je na MGP Hum pri ulasku u BiH i predat službenicima MUP-a KS.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH na letu iz Beograda lišili su slobode M.S. (1987.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela “laka tjelesna povreda“. Državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici JGP Aerodrom Tuzla lišili su slobode S.B. (1964.) jer ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Berlina. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Na izlasku iz BiH na MGP Ustibar lišen je slobode J.L. (1989.) nakon što je utvrđeno da je za njim PU Olovo raspisao potragu zbog krivičnog djela “teška krađa“. Službenici JGP Višegrad bh. državljanina predali su službenicima PU Olovo.

Vezani članci

Pogledajte prijedlog: Šantić i Arnautović predloži... Tačka o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH danas nije uvrštena na dnevni red sjednice Centralne izborne komisije. Tačku su predložili članovi CIK-a, S...
MAJKE NAM SE JAVLJAJU Mom djetetu asistent je bil... Do jučer sam razmišljala o jednoj priči, koju ću svakako ispričati ovom prilikom iz tri razloga. Taj treći joj daje neku drugu dimenziju, pa joj se na...
Općina Stari Grad sanirat će krov kuće izgorjele u... U sarajevskom naselju Vratnik prije dva dana je izgorjela kuća, a vijest o tragediji koja je potresla jednu vratničku porodicu brzo se proširila ne sa...
MUP RS odbija svoj operativni centar uvezati sa ce... Potpisan je dokument o uspostavi zajedničke radio veze između deset policijskih agencija u BiH, među kojima su SIPA, GP BiH, Direkcija za koordinaciju...