Na području Kantona Sarajevo izgorjelo deset automobila od početka godine

17

Od početka godine na području Kantona Sarajevo izgorjelo je deset automobila. Uz gotovo zanemariv broj samozapaljenja, u najvećem broju slučajeva radi se o namjernim paljevinama. Posljednji slučaj dogodio se sinoć oko 23:15 sati u sarajevskom naselju Stup gdje je izgorio automobil Golf 6.

Prema prvim informacijama sumnja se na namjernu paljevinu, ali nalaz vještaka protivpožarne zaštite svakako će pokazati tačan uzrok.

Međutim, ovo nije jedini slučaj paljevine vozila na Stupu. Također automobil Golf izgorio je 1. maja u ovom naselju. Te iste sedmice ponovo na Stupu, u ponedjeljak 27. aprila oko 5:50 sati, ispred zgrade u stambenom kompleksu Tibra zapaljen je automobil Audi SQ, kojeg koristi Danijel Dado Džafić.

U sarajevskom naselju Vraca 13. aprila je izbio požar na jednom automobilu. Stanari su neposredno nakon događaja tvrdili da je vozilo namjerno zapaljeno te da se čula i pucnjava.

U starom dijelu Sarajeva u ulici Bostarići 22. marta oko dva sata iza ponoći, u otvorenoj garaži, došlo je do požara na BMW-u, vlasništvo M. Č. iz Sarajeva. Vatra je pričinila veliku štetu na vozilu, a došlo je do oštećenja i na motociklu Aprilia, vlasništvo Lj. V. Prema izjavi sudskog vještaka, do požara je najvjerovatnije došlo usljed samozapaljenja na prednjem dijelu vozila – motora, ali istraga se dalje vodi.

Paljevine vozila zabilježene su i u drugim dijelovima glavnog grada BiH. U sarajevskom naselju Ciglane, u ulici Alipašina, 13. marta je došlo do požara na vozilu Lancia.

Na Breci u ulici Hasana Sušića 23. januara u potpunosti je izgorio jedan automobil, a samo nekoliko dana nakon ovog požara, preciznije 1. februara ponovo na Breci zapaljena su dva vozila. Požari su evidentirani i u općini Novi Grad. Tako je u ulici Emila Zole na Dobrinji 18. januara izgorio Renault Megane.

 

Izvor: Klix.ba/ Index.ba