Na Trgu Krajine 238. okupljanje: Svijet će znati za Davidovu smrt

32

Na Trgu Krajine u Banjaluci, 238. dan zaredom, traži se pravda za Davida. Poruke uvijek iste – mir i dostojanstvo za istinu i pravdu.

Iako Davor Dragičević, otac ubijenog Davida nije bio na 238. okupljanju zbog procesa registracije pokreta “Pravda za Davida“ u Austriji i uprkos hladnoći, članovi grupe “Pravda za Davida“ i građani Banjaluke došli su na Davidov trg da pošalju zajedničku poruku.

“David je ubijen i nećemo odustati dok istina ne izađe na vidjelo, a ubice budu iza rešetaka“ – poručili su.

“Mirni dostojanstveni, po svakom vremenu i svim uslovima, tražimo dvije riječi – istinu i pravdu. Mi se borimo za našu djecu, da se nikom ne desi ono što se desilo Davoru, da niko više ne bude David, da ni za čije dijete ovdje ne stojimo i da nikog više, osim Davora, ne podržavamo u ovakvoj borbi“, kaže Dragan Dabić iz grupe “Pravda za Davida“.

Osnivanjem pokreta “Pravda za Davida, za početak u Austriji, želimo da čitav svijet vidi šta se desilo i da zajedno sa nama traže istinu o Davidovom ubistvu ali i da kroz pokret pomognemo svima onima kojima pomoć bude potrebna, poručila je Danijela Ratešić.

„To će sigurno biti naša desna ruka u Evropi naša produžnica dio nas koji će u ime nas da korača Evropom a mi ćemo koračati ovde i boriti se na svoj dostojanstven način. Ako neko misli da je ovo podrivanje bilo čega neka bude svjestan da zemlju podriva onaj ko nam djecu šalje izvan zemlje ili pod zemlju mi se za njih borimo a samim tim i za našu republiku srpsku“, smatra Danijela Ratešić.

Članovi grupe Pravda za Davida ponovili su da će 21. novembra biti održan četvrti veliki skup. Pozvali su sve građane da taj dan tačno u 18 sati izađu na ulice svojih gradova i traže osnovno ljudsko pravo – pravo na život, objavila je RTVBN.

Vezani članci

MAJKE NAM SE JAVLJAJU Mom djetetu asistent je bil... Do jučer sam razmišljala o jednoj priči, koju ću svakako ispričati ovom prilikom iz tri razloga. Taj treći joj daje neku drugu dimenziju, pa joj se na...
MUP RS odbija svoj operativni centar uvezati sa ce... Potpisan je dokument o uspostavi zajedničke radio veze između deset policijskih agencija u BiH, među kojima su SIPA, GP BiH, Direkcija za koordinaciju...
Kojović: Deklaracija o Hrvatima je direktno uplita... Predložena Deklaracija o položaju Hrvata u BiH predstavlja politički i diplomatski neprihvatljiv čin, poručio je Predrag Kojović, predsjednik Naše str...
Vijeće ministara BiH: Zabrana daljnjeg povećanja a... Danas je u Sarajevu održana 161. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na sjednici je bilo govora o moratoriju na dalje povećanje akciza na c...