Na Trgu Krajine 238. okupljanje: Svijet će znati za Davidovu smrt

66

Na Trgu Krajine u Banjaluci, 238. dan zaredom, traži se pravda za Davida. Poruke uvijek iste – mir i dostojanstvo za istinu i pravdu.

Iako Davor Dragičević, otac ubijenog Davida nije bio na 238. okupljanju zbog procesa registracije pokreta “Pravda za Davida“ u Austriji i uprkos hladnoći, članovi grupe “Pravda za Davida“ i građani Banjaluke došli su na Davidov trg da pošalju zajedničku poruku.

“David je ubijen i nećemo odustati dok istina ne izađe na vidjelo, a ubice budu iza rešetaka“ – poručili su.

“Mirni dostojanstveni, po svakom vremenu i svim uslovima, tražimo dvije riječi – istinu i pravdu. Mi se borimo za našu djecu, da se nikom ne desi ono što se desilo Davoru, da niko više ne bude David, da ni za čije dijete ovdje ne stojimo i da nikog više, osim Davora, ne podržavamo u ovakvoj borbi“, kaže Dragan Dabić iz grupe “Pravda za Davida“.

Osnivanjem pokreta “Pravda za Davida, za početak u Austriji, želimo da čitav svijet vidi šta se desilo i da zajedno sa nama traže istinu o Davidovom ubistvu ali i da kroz pokret pomognemo svima onima kojima pomoć bude potrebna, poručila je Danijela Ratešić.

„To će sigurno biti naša desna ruka u Evropi naša produžnica dio nas koji će u ime nas da korača Evropom a mi ćemo koračati ovde i boriti se na svoj dostojanstven način. Ako neko misli da je ovo podrivanje bilo čega neka bude svjestan da zemlju podriva onaj ko nam djecu šalje izvan zemlje ili pod zemlju mi se za njih borimo a samim tim i za našu republiku srpsku“, smatra Danijela Ratešić.

Članovi grupe Pravda za Davida ponovili su da će 21. novembra biti održan četvrti veliki skup. Pozvali su sve građane da taj dan tačno u 18 sati izađu na ulice svojih gradova i traže osnovno ljudsko pravo – pravo na život, objavila je RTVBN.