Načelnik Ajnadžić ugostio dvostruke nogometne šampione Bosne i Hercegovine

38

U utorak, 21. maja 2019. godine u Općini Centar je upriličen prijem za igrače, stručni tim i rukovodstvo Fudbalskog kluba „Sarajevo“. Ovaj sportski klub kojeg predvodi šef stručnog štaba Husref Musemić, po prvi put u svojoj klupskoj historiji dugoj 73 godine uspio je osvojiti dvostruku titulu nogometnog prvaka Bosne i Hercegovine.

U ime Općine Centar šampione je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić.

Čestitajući na historijskom uspjehu načelnik Ajnadžić je kazao kako je ovaj uspjeh dobra pretpostavka da u budućnosti ostvaruju još bolje sportske rezultate.

-Zadovoljni smo da je FK „Sarajevo“ najuspješniji klub u državi i pri tom ima sjedište u općini Centar. Nastojat ćemo zajednički tražiti najbolja infrastrukturna rješenja kada je u pitanju stadion na Koševu. Želim da ovaj naš klub nađe sjedište bliže stadionu. Mi smo završili predkvalifikacioni konkurs za modernizaciju stadiona i velika infrastrukturna ulaganja u izgradnju nove sportske arene. U uži krug su ušli dva pouzdana partnera iz Rijada i Australije. U završnoj fazi smo pripreme izmjene planske dokumentacije kao uslova za objavu kvalifikacionog postupka gdje mogu učestvovati dva pomenuta partnera.

Kroz ovaj projekt planirana je izgradnja novog stadiona, bazena, hotela, tržnog centra, podzemne garaže i žičare prema Nahorevskim brdima gdje je planirana izgradnja sportsko-rekreativnog i hotelskog kompleksa, objasnio je Ajnadžić i dodao da do realizacije ovog mega projekta Općina Centar u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo radi na ispunjavanju uslova UEFA-e i FIFA-e za odigravanje međunarodnih utakmica na stadionu Koševo. Tako je do sada završena ugradnja novog rezultatskog semafora, poboljšana je rasvjeta na stadionu, uveden najsavremeniji video nadzor sa kontrolnom sobom, uređena je VIP loža, dok je u planu projekt postavljanja brojača na ulazima u stadion, te ugradnja grijanja na travnati teren što bi moglo biti okončano do utakmice koju treba igrati naša reprezentacija protiv Italije.

Tokom prijema u Općini Centar načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić su predstavnicima FK „Sarajevo“ uručili ček na iznos od 10.000 KM koje im dodjeljuje Općina Centar za ostvarene rezultate, što predstavlja nastavak višegodišnje finansijske podrške koju im pruža ova lokalna zajednica.

Fudbalski klub „Sarajevo“ je ove sezone prvo osvojio Kup BiH po šesti put, dok su samo nakon tri dana pobjedom u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nad ekipom FK „Zvijezda 09“ također po šesti put osvojili naslov prvaka BiH. Kroz svoj historijat od 1946. godine ekipa „Sarajeva“ je dva puta bila prvak tadašnje SFR Jugoslavije i to 1967. i 1985. godine, dok su tri puta bili šampioni Bosne i Hercegovine 1999., 2007. i 2015.

Trener FK Sarajevo Husref Musemić je do sada osvojio četvrtu titulu sa ovom ekipom od kojih jednu kao igrač FK Sarajevo. –U svakom slučaju nama mnogo znači podrška lokalne zajednice kako Općine Centar tako i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Sada nam samo preostaje da se potrudimo da bude još dobrih rezultata. Poslije nekoliko dana slavlja pred nama stoje nove utakmice i obaveze. Osvajanje duple krune je poklon našim navijačima, jer klub bez navijača je kao čovjek bez duše, kazao je Musemić.