VIDEO Nakon što je predsjednik PAOK-a na teren uletio sa pištoljem: Grčka Vlada prekinula nogometno prvenstvo

184

Grčka Vlada odlučila je da prekine nogometno prvenstvo na neodređeno vrijeme nakon skandala u Solunu.

Nacionalna liga je obustavljena pošto je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na meču protiv AEK-a uletio na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom.

Nakon današnjeg sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamjenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa donijeta je odluka da se zaustavi takmičenje.

“Odlučili smo da prekinemo šampionat … Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir za sa novim pravilima i uslovima”, rekao je Vasilijadis, prenosi Reuters.

Kako je saopšteno, grčki Savez i Vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila mješanje politike u sport.

Drugi put u samo nekoliko godina odlučeno je da se zaustavi grčki šampionat, sada jer je sudija Jorgos Kominis morao da prekine jučerašnju utakmicu u Solunu zbog upada na teren nezadovoljnog Savisa zbog poništenog gola PAOK-u.

Zbog dešavanja na stadionu Tumba grčka policija izdala je nalog za hapšenje Savidisa i četiri člana njegovog obezbjeđenja.

Izvor: B92

Vezani članci

Neymar traži preko milion eura sedmično za ostanak... Brazilski fudbaler Neymar postavio je nevjerovatne uslove PSG-u kako bi ostao na Parku prinčeva. Igrač koji se oporavlja od preloma metatarzalne kost...
Legalno posjedovanje: Svaki deseti Sarajlija naoru... U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zaključno sa danom 31.12.2017.godine registrovano je ukupno 26.913 komada vatrenog...
Ministar pozvao Ukrajince: Molim vas ne idite u Ru... Svjetsko nogometno prvenstvo održat će se u Rusiji od 14. juna do 15. jula, a utakmice će se igrati u 11 gradova, objavila je N1. Ukrajinski ministar...
Atina pod opsadom policije: Protesti zbog Makedoni... U centru Atine će biti održane demonstracije protiv kompromisa oko imena Makedonije, a organizatori se nadaju da će se na Trgu Sintagma okupiti milion...