VIDEO Nakon što je predsjednik PAOK-a na teren uletio sa pištoljem: Grčka Vlada prekinula nogometno prvenstvo

227

Grčka Vlada odlučila je da prekine nogometno prvenstvo na neodređeno vrijeme nakon skandala u Solunu.

Nacionalna liga je obustavljena pošto je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na meču protiv AEK-a uletio na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom.

Nakon današnjeg sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamjenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa donijeta je odluka da se zaustavi takmičenje.

“Odlučili smo da prekinemo šampionat … Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir za sa novim pravilima i uslovima”, rekao je Vasilijadis, prenosi Reuters.

Kako je saopšteno, grčki Savez i Vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila mješanje politike u sport.

Drugi put u samo nekoliko godina odlučeno je da se zaustavi grčki šampionat, sada jer je sudija Jorgos Kominis morao da prekine jučerašnju utakmicu u Solunu zbog upada na teren nezadovoljnog Savisa zbog poništenog gola PAOK-u.

Zbog dešavanja na stadionu Tumba grčka policija izdala je nalog za hapšenje Savidisa i četiri člana njegovog obezbjeđenja.

Izvor: B92

Vezani članci

Katastrofalan požar: U Grčkoj potraga za preživjel... Najmanje 74 ljudi je poginulo u požarima koji haraju okolicom Atine. Jak vjetar brzo je proširio vatru te mnoge ostavio zatočene u domovima ili automo...
VIDEO U Grčkoj bjesne požari, najmanje 20 poginul... Više od 20 osoba poginulo je u šumskim požarima u blizini Atine, izjavio je u utorak glasnogovornik grčke vlade Dimitris Tzanakopoulos. Požari su izb...
Nevrijeme u Grčkoj, potop na ulicama i plažama Nestabilno vrijeme donijelo je padavine na cijeli Balkan. Mnoge grčke plaže su pod vodom. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa grčkog o...
Žive na moru, a polovina nema da ode na ljetovanje... Podaci Eurostata pokazuju da više od polovine grčkih porodica prošle godine nije moglo da priušti sebi nedjelju dana ljetovanja. Podaci iz Eurostata ...