VIDEO Nakon što je predsjednik PAOK-a na teren uletio sa pištoljem: Grčka Vlada prekinula nogometno prvenstvo

235

Grčka Vlada odlučila je da prekine nogometno prvenstvo na neodređeno vrijeme nakon skandala u Solunu.

Nacionalna liga je obustavljena pošto je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na meču protiv AEK-a uletio na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom.

Nakon današnjeg sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamjenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa donijeta je odluka da se zaustavi takmičenje.

“Odlučili smo da prekinemo šampionat … Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir za sa novim pravilima i uslovima”, rekao je Vasilijadis, prenosi Reuters.

Kako je saopšteno, grčki Savez i Vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila mješanje politike u sport.

Drugi put u samo nekoliko godina odlučeno je da se zaustavi grčki šampionat, sada jer je sudija Jorgos Kominis morao da prekine jučerašnju utakmicu u Solunu zbog upada na teren nezadovoljnog Savisa zbog poništenog gola PAOK-u.

Zbog dešavanja na stadionu Tumba grčka policija izdala je nalog za hapšenje Savidisa i četiri člana njegovog obezbjeđenja.

Izvor: B92

Vezani članci

VIDEO Predsjednik Rome se bacio u fontanu: Salto z... Roma je senzacionalno pobijedila Barcelonu 3:0 na uzvratu četvrtfinala Lige prvaka i tako nadoknadila uvjerljivo slavlje (4:1) velikog favorita u prvo...
Svjetsko prvenstvo: Prvi put nakon 80 godina bez b... Po prvi put nakon 80 godina na Svjetskom prvenstvu u nogometu neće biti niti jednog sudije iz Velike Britanije, prenosi Anadolija. Svjetska nogometna...
Internacionalni turnir u Minhenu: Prilika za ̶... Minhen će od 23. do 30. marta biti domaćin  Internacionalnog fudbalskog turnira, na kojem će učešće uzeti tim najbolje selektiranih fudbalera iz Ameri...
Neymar traži preko milion eura sedmično za ostanak... Brazilski fudbaler Neymar postavio je nevjerovatne uslove PSG-u kako bi ostao na Parku prinčeva. Igrač koji se oporavlja od preloma metatarzalne kost...