VIDEO Nakon što je predsjednik PAOK-a na teren uletio sa pištoljem: Grčka Vlada prekinula nogometno prvenstvo

220

Grčka Vlada odlučila je da prekine nogometno prvenstvo na neodređeno vrijeme nakon skandala u Solunu.

Nacionalna liga je obustavljena pošto je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na meču protiv AEK-a uletio na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom.

Nakon današnjeg sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamjenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa donijeta je odluka da se zaustavi takmičenje.

“Odlučili smo da prekinemo šampionat … Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir za sa novim pravilima i uslovima”, rekao je Vasilijadis, prenosi Reuters.

Kako je saopšteno, grčki Savez i Vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila mješanje politike u sport.

Drugi put u samo nekoliko godina odlučeno je da se zaustavi grčki šampionat, sada jer je sudija Jorgos Kominis morao da prekine jučerašnju utakmicu u Solunu zbog upada na teren nezadovoljnog Savisa zbog poništenog gola PAOK-u.

Zbog dešavanja na stadionu Tumba grčka policija izdala je nalog za hapšenje Savidisa i četiri člana njegovog obezbjeđenja.

Izvor: B92

Vezani članci

Nevrijeme u Grčkoj, potop na ulicama i plažama Nestabilno vrijeme donijelo je padavine na cijeli Balkan. Mnoge grčke plaže su pod vodom. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa grčkog o...
Žive na moru, a polovina nema da ode na ljetovanje... Podaci Eurostata pokazuju da više od polovine grčkih porodica prošle godine nije moglo da priušti sebi nedjelju dana ljetovanja. Podaci iz Eurostata ...
Crna Gora danas bira predsjednika U Crnoj Gori su u sedam sati otvorena biračka mjesta za predsjedničke izbore, u kojima učestvuje sedam kandidata. Biračka mjesta bitće otvorena do 20...
VIDEO Predsjednik Rome se bacio u fontanu: Salto z... Roma je senzacionalno pobijedila Barcelonu 3:0 na uzvratu četvrtfinala Lige prvaka i tako nadoknadila uvjerljivo slavlje (4:1) velikog favorita u prvo...