Nastavljeno uređenje gradskog parka na Jezeru

19
Nedžad Ajnadžić

Na osnovu ugovora o realizaciji projekta održavanja i hortikulturnog uređenja zelene površine u parku na Jezeru, kojeg su potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Alen Ramić, tokom proteklog perioda radnici ovog preduzeća su završili većinu poslova koji su planirani ugovorom čija je vrijednost gotovo 70.000 KM, a koje je obezbijedila Općina Centar.

Radnici „Parka“ su zasadili 36 novih sadnica bjelogorice javora, bagrema, katalpe, graba, jasena…, kao i ukrasnih grmova. Duž trim i raster staze su postavili novu kamenu frakciju, zamijenili četiri oštećene parkovske klupe, te ugradili nove drvene štafle na klupama i zidovima dječijih igrališta.

Radnici pomenutog preduzeća su također popravili i zamijenili oštećene dijelove mobilijara na dječijem igralištu kao i na spravama na trim stazi gdje su postavili i nove info table.

Okončani su radovi i na sanaciji betonskih rigola za odvodnju površinskih voda, te na uređenju žive ograde. Osim navedenog radnici KJKP „Park“ u kontinuitetu rade na pražnjenju korpi za otpatke u parku, te mašinskoj i ručnoj košnji trave i uklanjanju korova i samoniklog bilja koje odvoze na gradsku deponiju.

Općina Centar ulaže značajna sredstva u uređenje ovog parka u kojem se naši sugrađani mogu opustiti u zelenilu, a najmlađi uživati u igri na dječijem igralištu.

Kako je najavio načelnik Ajnadžić, u gradskom parku na Jezeru, u saradnji sa učenicima i nastavnim osobljem 11 osnovnih škola iz Centra biće formirane botaničke bašte o kojima će brinuti učenici škola, tačnije članovi ekoloških sekcija.

Vezani članci

Nevidljivi federalni ministar zdravstva: Vjekoslav... Znate li ko je Vjekoslav Mandić? To je Federalni ministar zdravstva kojeg u 4 godine mandata gotovo da nije bilo u javnosti. Uprkos činjenici da je Ur...
Prvi Dodikov susret sa novim ambasadorom SAD: Nels... Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson predao je akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosn...
Nadležni u BiH zabrinuti: U Grčkoj se nalazi 70.00... Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, kazao je danas nakon sjednice Operativnog štaba koji se bavi migrantima u BiH, da je analizirana ukupna situac...
Oglasio se Hubijar: Ovo je osveta odlazećeg Konako... U javnosti se ovih dana vodi žestoka rasprava o Info centru koji je Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) izgradila na Baščaršiji. Montažni obj...