Nauka potvrdila – nemirna djeca izrastu u najsretnije ljude

23

Iako je želja roditelja da im djeca budu savršena, mirna i poslušna u svakom trenutku, psiholozi naglašavaju da to ne utiče dobro na razvoj djeteta.

Oni tvrde da nestašnost zapravo može da doprinese njihovom ukupnom zadovoljstvu u daljem toku života. Dakle, kad god imate osećaj da vam dijete izmiče kontroli, duboko udahnite i razmislite o tome kako to utiče na njihov razvoj i uspijeh u budućnosti.

Postavlja se pitanje – zašto ?

Djeca koriste svoja čula da bi komunicirala sa svijetom. Ona koja ne miruju pokazuju svoju znatiželju koju nikako ne biste smjeli da sputavate. Kad roditelj prisiljava dijete da bude apsolutno mirno i ne pokazuju nikakvu inicijativu, ono gubi želju za istaživanjem i novim saznanjima. Nestašna djeca izrastu u uspješne ljude.

Nemirna djeca postanu emotivno stabilni ljudi koji prepoznaju i poštuju tuđe emocije. Kao odraslim ljudima neće im biti problem da izraze svoja osjećanja.

Djeca koju roditelji drže pod kontrolom u svakom trenutku izrastu u ljude koji se plaše autoriteta i teže se uklapaju u veće kolektive, dok nemirna djeca sa tim nikada nemaju problema. Kada odrastu, spontaniji su i sa lahkoćom rješavaju sve neprilike koje ih zadese.

Nestašna djeca imaju neograničenu maštu i žele da isprobaju sve ideje koje im padnu na pamet. Kao odrasli, ta djeca pokazuju kreativan pristup u svim sferama života i znaju da u svakoj situaciji postoje dvije strane.