Nebojša Vukanović: “Zadužili ste RS milijardu maraka u vrijeme korone, znate li da je to šleper para?”

40

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bila je obilježena oštrim kritikama opozicije, a posebno poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića.

Vukanović je oštro kritikovao premijera Radovana Viškovića, govoreći da Republika Srpska nije spremno dočekala epidemiju, pominjući višemilionske troškove i javne nabavke.

“Vi niste spremni ni za koronu ni za poplave. Vi ste samo spremni za pljačku gospodine Viškoviću. Ovdje je vanredna situacija od 2014. godine kada ste izvršili puč i kada ste kupovinom papaka formirali vlast. Mi smo u permanentnoj vanrednoj situaciji gdje institucije ne funkcionišu. Gospodine Viškoviću, kada je sve ovo počelo Vi ste išli u Srbiju i rekli ste mi nemamo infuzija i stalaka, nemamo stetoskopa. Vi ste rekli uvodimo ograničenja na kupovinu brašna ulja i šećera. Narod se prepao i ne vjeruje institucijama. Nemamo robnih rezervi, a onda kažete dočekali smo spremno. Za šta? Za pljačku spremni? upitao je Vukanović između ostalog, kritikujući poteze Vlade Republike Srpske”, kazao je Vukanović.

Poslanik SDS-a je istakao kako se RS milijardu maraka zadužila, dok se suspendovala Narodna skupština, 200 miliona za puteve i 100 miliona za Jahorinu, da bi Nešić i Jelen uzeli pare, gdje su pokupovali svoja zemljišta. Kazao je i kako će biti vremena da se o tome govori.

“Milijardu maraka ste nas zadužili za ovo vrijeme vanrednog stanja. Ja vas pitam “jeste li vi normalni”? Znate li šta radite ovom narodu? Ko će to vraćati? To je šleper pun para”, oštro je naglasio Vukanović i dodao “35 miliona dajete za garažu, a garažno mjesto u Njemačkoj košta 2.000 eura. Hiljadu mjesta garažnih da napravite u Kliničkom centru to je 2 miliona, ko će uzeti 30 ostalih miliona?”

Govorio je o tome kako građani RS-a nemaju hljeba da jedu, a da vlast radi ovakve stvari.

“Čitav nam se region smije. Imate li vi imalo časti i obraza?” zaključio je Vukanović na kraju.

Izvor: Index.ba