Nesvakidašnji prizori u New Yorku: Pčele “okupirale” Times Square

29

Veliki roj pčela “okupirao” je centralni njujorški trg Times i izazvao opću pometnju u saobraćaju i paniku među ljudima, javlja Anadilu Agency (AA).

Pčele su se spustile na tendu lokalne prodavnice sendviča na trgu Times koji se nalazi u središtu otoka Manhattan i koji slovi za jednu od najvećih turističkih atrakcija u New Yorku.

Tenda pulta za prodaju brze hrane pokleknula je pod teretom zalutalih pčela, nakon čega je uslijedila nesvakidašnja intervencija policije.

Saobraćaj u tom dijelu Manhattana privremeno je blokiran, a specijalni policijski tim je intervenirao dimilicama da pčele ne bi pretrpjele štetu.

Šef policijskog tima Andrew Cote kazao je da se puštanje rojeva pčela generalno događa u proljetnom periodu, ali da je matica društva koje je izazvalo pometnju u New Yorku to sada učinila zbog vremenskih uvjeta koji nalikuju proljetnim.

“Možda su pčele ipak samo htjele da pojedu sendvič s kobasicama“, našalio se Cote nakon uspješno provedene intervencije.

Vezani članci

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila ... Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena je i ove godine na vodećem turističkom sajmu u svijetu – ITB Berlin 2019. Na štandu od 35 m2 turistič...
Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesov...
Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju "Madame Tussauds" u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA). U središtu Taksima posje...
Od proljeća novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“: ... Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani m...