Nesvakidašnji prizori u New Yorku: Pčele “okupirale” Times Square

24

Veliki roj pčela “okupirao” je centralni njujorški trg Times i izazvao opću pometnju u saobraćaju i paniku među ljudima, javlja Anadilu Agency (AA).

Pčele su se spustile na tendu lokalne prodavnice sendviča na trgu Times koji se nalazi u središtu otoka Manhattan i koji slovi za jednu od najvećih turističkih atrakcija u New Yorku.

Tenda pulta za prodaju brze hrane pokleknula je pod teretom zalutalih pčela, nakon čega je uslijedila nesvakidašnja intervencija policije.

Saobraćaj u tom dijelu Manhattana privremeno je blokiran, a specijalni policijski tim je intervenirao dimilicama da pčele ne bi pretrpjele štetu.

Šef policijskog tima Andrew Cote kazao je da se puštanje rojeva pčela generalno događa u proljetnom periodu, ali da je matica društva koje je izazvalo pometnju u New Yorku to sada učinila zbog vremenskih uvjeta koji nalikuju proljetnim.

“Možda su pčele ipak samo htjele da pojedu sendvič s kobasicama“, našalio se Cote nakon uspješno provedene intervencije.

Vezani članci

U Sarajevu otvoren 14. Zimski salon knjige U Gradskoj galeriji ”Collegium Artisticum” u Centru Skenderija, jutros je otvoren 14. Zimski salon knjiga, a zabilježeni su i prvi posjetioci. Zimski...
Bilježi pet najtoplijih godina: Sjeverni pol se za... Na Sjevernom polu je u posljednjih pet godina zabilježen najtopliji period u historiji, a ova regija zagrijala se dva puta više od ostatka svijeta, ja...
Ženski rokovnik za 2019. na policama DM u BiH: „Bu... Najprodavaniji planer u regiji, prvi koji je davne 2008. godine kreiran isključivo za žene, od sada je dostupan u svim prodavnicama DM u BiH. Razlog u...
Zima u ruskom Salehardu: Grad u kojem se snijeg i ... U ruskom gradu Salehardu, glavnom gradu Jamalo-Neneckog autonomnog okruga, ovih dana su temperature pale na minus 25 stepeni Celzijevih i cijeli grad ...