Nikšić: Pobijedit ćemo sva tri HDZ-a u BiH

131

Predsjednik Nermin Nikšić predvodi delegaciju Socijaldemokratske partije BiH, koja prisustvuje sedmoj Izvještajno-tematskoj Konvenciji Socijaldemokratske partije Hrvatske, koja se održava u Zagrebu, saopšteno je iz ove stranke.

U obraćanju delegatkinjama i delegatima Konvencije Nikšić je naglasio da stranke ljevice moraju njegovati progresivne vrijednosti po kojima su prepoznatljive i insistirati da društva u kojima živimo stoje na temeljima pravde, jednakosti, solidarnosti i slobode za sve građane.

Posebno je naglasio dosadašnju saradnju dvije sestrinske partije, te potrebu dalje izgradnje i unaprijeđenja odnosa socijaldemokrata u regiji.

Na skupu socijaldemokrata Hrvatske, koji danas usvajaju novi Program, Nikšić je najavio pobjedu SDP BiH na predstojećim općim izborima u BiH.

“Vi u Hrvatskoj imate jedan HDZ i svi znamo kakve probleme imate. Mi u BiH, nažalost, imamo tri HDZ-a: bošnjački, hrvatski i srpski. Zamislite onda koliko mi imamo problema. Pobijedit ćemo i mi i vi, ali će naša pobjeda biti tri puta teža, ali i slađa”, poručio je Nikšić u Zagrebu.

Tokom boravka u Zagrebu delegacija SDP BiH, koju pored Nikšića čine predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović i politički direktor Damir Mašić, imat će niz bilateralnih susreta sa predstavnicima sestrinskih stranaka iz regije i Evropske unije.

Teme razgovora će, pored saradnje u okviru Partije evropskih socijalista, biti vezane i za političku situaciju u BiH i predstojeće izbore na kojima se očekuje promjena vlasti.

Vezani članci

Zahtjev SDP-a da Komšić povuče kandidaturu je poli... Zahtjevi građana BiH i cjelokupne javnosti, da stranke građanske orijentacije na predstojećim izborima nastupe zajedno i sa Izbornim programom koji će...
Sutra sastanak DF-a, SDP-a, GS-a i Naše stranke Potpredsjednik Demokratske fronte Dženan Đonlagić potvrdio je jutros gostujući na N1 televiziji da će novi sastanak stranaka lijeve orijentacije u Bos...
Čović: Mi ćemo imati člana Predsjedništva, ljevica... Iz HDZ-a, odnosno HNS-a još uvijek ne pominju moguće kandidate na narednim izborima. Za petak je zakazan GO HDZ-a BiH kada bi se trebalo znati više iz...
GS: Slažemo se sa prijedlogom SDP-a i očekujemo ko... Građanski savez (GS) ovom prilikom obavještava javnost da u potpunosti podržavamo prijedlog Socijaldemokratske partije BiH (SDP) za zajednički nastup ...