Nikšić: Pobijedit ćemo sva tri HDZ-a u BiH

173

Predsjednik Nermin Nikšić predvodi delegaciju Socijaldemokratske partije BiH, koja prisustvuje sedmoj Izvještajno-tematskoj Konvenciji Socijaldemokratske partije Hrvatske, koja se održava u Zagrebu, saopšteno je iz ove stranke.

U obraćanju delegatkinjama i delegatima Konvencije Nikšić je naglasio da stranke ljevice moraju njegovati progresivne vrijednosti po kojima su prepoznatljive i insistirati da društva u kojima živimo stoje na temeljima pravde, jednakosti, solidarnosti i slobode za sve građane.

Posebno je naglasio dosadašnju saradnju dvije sestrinske partije, te potrebu dalje izgradnje i unaprijeđenja odnosa socijaldemokrata u regiji.

Na skupu socijaldemokrata Hrvatske, koji danas usvajaju novi Program, Nikšić je najavio pobjedu SDP BiH na predstojećim općim izborima u BiH.

“Vi u Hrvatskoj imate jedan HDZ i svi znamo kakve probleme imate. Mi u BiH, nažalost, imamo tri HDZ-a: bošnjački, hrvatski i srpski. Zamislite onda koliko mi imamo problema. Pobijedit ćemo i mi i vi, ali će naša pobjeda biti tri puta teža, ali i slađa”, poručio je Nikšić u Zagrebu.

Tokom boravka u Zagrebu delegacija SDP BiH, koju pored Nikšića čine predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović i politički direktor Damir Mašić, imat će niz bilateralnih susreta sa predstavnicima sestrinskih stranaka iz regije i Evropske unije.

Teme razgovora će, pored saradnje u okviru Partije evropskih socijalista, biti vezane i za političku situaciju u BiH i predstojeće izbore na kojima se očekuje promjena vlasti.

Vezani članci

Hrvatska stranka BiH pozvala dva HDZ-a da ne bojko... Hrvatska stranka BiH pozvala je delegate HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 da ne bojkotiraju ili napuštaju današnju vanrednu sjednicu Doma naroda FBiH i da u par...
Bećirović: Nikada ne pristati na negiranje bosansk... Kandidat Socijaldemokratske partije za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović obratio se javnosti reakcijom na, kako je n...
Građanski savez: SDP je dio kriminalnog kartela na... Građanski savez sa gnušanjem osuđuje odluku SDP da zajedno sa vladajućom većinom glasa za izmjene Krivičnog zakona FBiH kojima se iz zakona briše kriv...
Čović: Niko nam ništa neće dati, ako se samo ne iz... Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović obraćajući se na obilježavanju 28. obljetnice osnivanja stranke u Prozor- Rami, kaza...