NiP-ovci i politički interes: Komentarišu političke brakove, a zaboravljaju svoje transfere

114

Bh. džudista i zastupnik Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo, Amel Mekić prokomentirao je “političke brakove”  između stranke SDA i SBB-a. Mekić je na svom Facebook profilu poručio da sve što političari pričaju, u koje se ubraja i on sam, je za dnevnu upotrebu, te da je haotično stanje savršen izgovor da radite šta hoćete i nikome ne odgovarate.

Da Mekić veoma dobro poznaje političke brakove pokazuje i činjenica da je 2010. godine obavljajući funkciju vijećnika u Općinskom vijeću Centar napustio SDA i prešao u SDP.

Pet godina poslije kao kantonalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo vraća se u svoju prvobitnu političku “domovinu”, SDA, koju ponovo napušta 2018. godine i prelazi u redove Naroda i pravde.

Umjesto da kao kantonalni zastupnik rješava probleme, Mekić je svojim statusom građanima direktno poručio da “sve što političari pričaju je za dnevnu upotrebu, da nema kontinuiteta u razmišljanju, djelovanju te da je sve isključivo politički oportunitet koji kratkoročno računa na primitke”, što je i sam pokazao.

Danas je Narodu i pravdi pristupio i samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elvis Vreto. Vreto je u skupštinu ušao sa minimalna 738 osvojena glasa  kao kandidat Naše stranke. Zbog unutarstranačkih neslaganja Vreto je napustio Našu stranku i nastavio djelovati kao samostalni zastupnik. Ne iznenađuje činjenica što je Vreto pristupio NiP-u, jer je sasvim je očigledno da svi oni koji zbog ličnih neslaganja ili apetita napuštaju stranke prelaze upravo u  Narod i pravdu.

Tako se Narod i pravda pretvorila u stranku koja skuplja sve političke i ideološke lutalice.

Mekić i Vreto su samo neki od primjera interesno vođene grupe na čelu sa Elmedinom Konakovićem, koji je i sam napustio SDA a zatim oformio stranku za sebe i njemu slične.

Izvor: Index.ba