Nova “teorija zavjere”: EU 2012. godine objavila strip u kojem je najavljena korona, globalizam spašava planetu

47

Evropska unija je 2012. godine naručila i objavila strip “Zaraženi” koji je predvidio ono što se događa sa globalnom pandemijom koronavirusa.

U toj propagandnoj prezentaciji obračuna sa virusom, globalistički birokrati na kraju spašavaju planetu.

Kako piše “Samit njuz”, strip “Zaraženi” je produkcija Međunarodne grupe za saradnju i razvoj Evropske komisije. Nije bio za široku javnu potrošnju, već se dijelio unutar institucija EU. Napravljeno je svega nekoliko stotina stripova, navodi se.

Grafički roman prikazuje naučnike u laboratoriji u Kini koji eksperimentišu sa smrtonosnim patogenima. Odjednom se iz budućnosti pojavljuje “junak” upozoravajući vlasti na nadolazeću pandemiju i predstavlja protivotrov iz svemira. Onda junaku zli oportunisti ukradu lijek i prodaju ga farmaceutskoj kompaniji.

Nacrtana priča iz 2012. sadrži i prenos novog virusa sa životinja na ljude na prepunoj pijaci poput one u Vuhanu!

“Zaista, zamislite da li ste na ovoj pijaci zaraženi novim zaraznim agensom”, kaže glavni savjetnik UN-a za zarazne bolesti”, dodajući: “Vjerovatno to ne biste ni shvatili do kraja inkubacionog perioda.”

Publikacija sugeriše da bi avionski letovi ubrzali širenje bolesti, zatim se “crta” neuspjeh Svjetske zdravstvene organizacije koja ne djeluje dovoljno brzo da zaustavi pandemiju.

U stripu je oslikano i zasjedanje Parlamenta EU, u kojem se Brisel zalaže za integrisanu evropsku saradnju u vezi sa globalnim zdravstvenim pitanjima i predstavlja agenda “Jedinstveno zdravstvo” (One health).

Također, tokom “virusa” predviđene su drakonske mjere bezbjednosti, uključujući socijalno distanciranje, koje svakodnevni život čine “potpuno nepodnošljivim”. Na kraju, po vlastitoj fikciji eurokrata, njihov globalizam spašava planetu.

Poslednji crteži stripa pokazuju zasedanje Parlameta EU i slavlje pobjede nad virusom.

Izvor:BN/Index.ba