Novi detalji stravičnog zločina u Krajini: Dvojica dječaka ubili penzionere zbog 10 eura i sve priznali

173
Foto: Avaz

Supružnici Salko (75) i Fatima Đogić (70) preksinoć su brutalno ubijeni u svojoj kući u naselju Šumatacu Velikoj Kladuši. Tijela je pronašao Salkin brat Rasim.

Tragovi borbe 

Zbog ovog stravičnog zločina uhapšena su dvojica dječaka E. Đ. (15,5), koji je rođak ubijenih, i T. S. (16). Ubice, također, žive u ovom naselju. Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, u kući je izvršena premetačina, a u prostorijama su istražitelji zatekli dosta krvi i tragova borbe.

Mještani šokirani saznanjem o svirepom ubistvu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Mještani šokirani saznanjem o svirepom ubistvu

 

O brutalnosti zločina dovoljno govori stravično saznanje da su maloljetnici penzionere ubili lopatom i šrafcigerom!

Nakon toga su iz kuće odnijeli 10 eura, malo nakita, laptop i TV te su se nekoliko sati vozali automobilom Đogića. Tinejdžeri ubice u vozilu su ostavili i mnoštvo tragova koje su istražitelji prikupili.

Vozilo je pronađeno u blizini kuće ubijenih supružnika, a ubice su uhapšene nedaleko od mjesta zločina. Prema riječima mještana, radi se o tinejdžerima koji su postali problematični nakon što su krenuli u srednju školu. Jedan od njih je, kako su nam kazale njihove komšije, nedavno protjeran iz Amerike.

Rasim Đogić: Pronašao tijela  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Rasim Đogić: Pronašao tijela

 

Priznali zločin

Iza Đogića ostala su petorica sinova koji žive u inozemstvu. Kako saznajemo, dvojica su u Americi, dvojica u Italiji i jedan u Belgiji.

Ubijeni Salih radni vijek je proveo u Sloveniji, gdje je stekao i penziju. Uhapšeni maloljetnici saslušani su u policiji, a, kako saznajemo, u potpunosti su priznali zločin.

  • Elvedin Đogić: Policija je potvrdila ono najgore - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Elvedin Đogić: Policija je potvrdila ono najgore

Salku i Fatimu svi su voljeli

Na mjestu zločina zatekli smo i Elvedina Đogića, rođaka ubijenih supružnika.

– Salko i Fatima su bili fini ljudi, svi su ih voljeli. Salko je bio rođak mog oca, on je bio bolestan čovjek, takoreći invalid, ali ne 100-postotni. Ovo je velika tragedija. Ne pamtimo da se ovakvo nešto ovdje desilo. Zvali smo ih, a oni se nisu javljali, jutros smo zvali Hitnu pomoć da provjerimo da im se nije nešto desilo, na kraju smo zvali policiju, da bi oni potvrdili ono najgore – kazao je Đogić, objavio je Avaz.