Novi detalji: U helikopteru koji je prisilno sletio na Zlarinu bili su Nijemac i Ukrajinka

52

Tokom prisilnog slijetanja helikoptera na otok Zlarin, lakše povrede zadobili su 59-godišnji Nijemac i njegova 47-godišnja supruga, inače državljanka Ukrajine.

Kako se saznaje iz Policijske uprave šibensko-kninske, na mjestu prisilnog slijetanja helikoptera u srijedu se nastavlja drugi dio uviđaja, kojeg uz policijske službenike provodi i istražitelj za avionske nesreće.

Na otok Zlarin je zbog kvara u utorak oko 11 sati prisilno sletio helikopter kojim je upravljao kapetan Zoran Matić, vlasnik tvrtke Eudora Let, registrirane u Vodicama. Riječ je o helikopteru tipa Eurocopter Allouette II koji se može unajmiti za turističke panoramske letove u trajanju od 15 minuta za maksimalno četiri putnika, a polasci su iz Vodica.

Kako su kazali očevici sa Zlarina, prije prisilnog slijetanja vidjeli su kako s helikoptera ispadaju dijelovi, a helikopter je prisilno sletio u uvalu Bučine nakon čega je po dolasku vatrogasaca i policije, vatrogasni eko brod odveo dvoje povrijeđenih stranih državljana u Šibenik.

“Na helikopteru je nad Zlarinom nešto puklo. Dijelovi s helikoptera su počeli padati u letu. Pilot je tražio najbliže mjesto na koje može sletjeti. Sletio je dosta naglo, lupilo je jako, ali je pilot to napravio kontrolirano koliko je mogao”, ispričao je očevidac čija je kuća u neposrednoj blizini nesreće.

Policija će o uzrocima nesreće izvijestiti po dovršetku uviđaja, prenosi Index.hr