Novi Grad: Povećan broj učenika u osnovnim školama

25

U ponedjeljak, 3. septembra, u svim školama Sarajevskog kantona počela je nova školska 2018/2019. godina. Na području Novog Grada i ove godine zabilježen je porast broja upisanih učenika.

U prvi razred osnovne škole u 15 novogradskih škola upisano je 1.347 prvačića. Kao i prethodnih godina najviše prvačića, odnosno 169 upisano je u Osnovnu školu ”Aleksa Šantić”, zatim u školu „Avdo Smailović“ 132, OŠ “Ćamil Sijarić” 124, OŠ „Osman Nuri Hadžić“ 121 učenik.

U Osnovnu školu ”Skender Kulenović“ upisano je 117 prvačića, u OŠ “Fatima Gunić” 112 učenika, dok su u školu „Umihana Čuvidina” upisana 103 prvačića.

U đačke klupe OŠ  “Sokolje” prvi put su sjela 83 prvačića, OŠ ”Behaudin Selmanović” 69 , a u OŠ “Osman Nakaš” i ”Mehmedalija Mak Dizdar” po 67 učenika prvog razreda.

OŠ “Meša Selimović“ upisala je 63 prvačića, a OŠ ”Mustafa Busuladžić” 56, dok je u OŠ “Džemaludin Čaušević” u prvi razred upisano 38 učenika, a u OŠ ”Aneks” 26 prvačića.

Za sve njih Općina Novi Grad Sarajevo nabavila je anatomske ruksake sa školskim priborom, koji su im jučer uručeni.

Broj upisanih prvačića u novogradskim osnovnim školama je u konstantnom porastu i za 24 učenika je veći u odnosu na prethodnu školsku godinu kada su u prvi razred upisana 1.323 prvačića.

Vezani članci

Svjedok Tužilaštva u ‘slučaju Čemerno’...  Svjedok Tužilaštva BiH Boško Jevrić danas je pred Sudom BiH svjedočio u slučaju Džemal Hadžić i drugi, a u vezi napada na Čemerno, gdje su bile smješ...
Europarlamentarac Jozo Radoš: Nije za očekivati da... Jozo Radoš, europarlamentarac, u razgovoru za N1 je govorio o integraciji Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Tema razgovora sa Radošom je bila i sa...
KCUS Ljekari specijalisti Klinike za neurohirurgi... Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojim se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se prof.dr.Kemal...
Turska: Sud dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrat... Sud u Turskoj je dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrati u Bosnu i Hercegovinu. Ovu informaciju za N1 je potvrdio Selmirov otac, Husein. Podsjetimo, M...