Novi Grad: SDA predstavila kandidate za Skupštinu Kantona Sarajevo

153

U Domu kulture u sarajevskom naselju Švrakino selo održan je skup na kojem su predstavljeni kandidati SDA za predstojeće izbore iz Općine Novi Grad, ali i kandidati SDA sa drugih općina. Uz nosioca SDA liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Semira Efendić, predstavili su se Aljoša Čampara, Haris Zahiragić, Samra Ćosovic – Hajdarević, Nermana Zajmović, Rijana Jusufbegović, Munir Gaković, Aldin Tinjak, Sabahudin Delalić, Jasmin Smiječanin.

Efendić je prisutnim građanima ukratko prezentovao svoj izborni program „Pokrenimo Sarajevo zajedno“ iz kojeg je istakao da mu je jedan projekat posebno važan:

„Realizacija projekta izgradnje nacionalnog stadiona koji je već predstavljen javnosti mi je posebno drag. Vrijeme je da Sarajevo dobije i izgradi nacionalni stadion. Nadamo se da ćemo uspješno realizovati ovaj projekat, a da ćemo stadion zajedno napuniti za četiri godine“, kazao je Efendić.

Istakao je također kako je ponosan na činjenicu da se projekti iz programa koje je predstavljao građanima uspješno realizuju:

„Svi smo mi zajedno pokrenuli Novi Grad, nije za to zaslužan nijedan pojedinac već svi mi zajedno i samo se tako može biti uspješan u poslu“, kazao je.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinske organizacije SDA Novi Grad Sarajevo Huso Ćesir koji je pozvao da se da podrška kandidatima Stranke demokratske akcije za sve nivoe vlasti kao i za kandidata za člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića:

„ Ne smijemo imati dvojbi kome da damo svoj glas, moramo biti jedinstveni i pokazati našu snagu“, poručio je Huso Ćesir.

Vezani članci

ODGOVOR SDA Novi Grad: I da se izbori ponove, SDP ... U povodu zahtjeva Socijaldemokratske partije BiH da se u općini Novi Grad Sarajevo ponove izbori zbog navodnih neregularnosti u izbornom procesu, ogla...
CIK objavio: Novi rezultati za Predsjedništvo BiH Centralna izborna komisija ažurirala je podatke o glasovima na opštim izborima održanim 7. oktobra, a odnose se na glasove dospjele poštom i glasove p...
Kako se glasalo u “najstarijoj” i R... Prema obavljenom popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini, općina u kojoj živi najstarije stanovništvo u BiH je Bosansko Grahovo, gdje je prosjek god...
Obrađena sva biračka mjesta: Sedam stranaka u Skup... U Tuzlanskom kantonu obrađena su sva biračka mjesta - 655 (100,00 posto). Prema tim preliminarnim rezultatima koje je jutros objavila Centralna izbor...